Sakarya'da uyuşturucu operasyonlarında 10 şüpheli yakalandı
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda, Adapazarı, Akyazı ve Hendek ilçelerinde uyuşturucu kullanımı ve ticaretinin engellenmesine yönelik operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlar kapsamında çok sayıda materyal ve delil ele geçirildi.
Operasyon kapsamı ve ele geçirilenler
Ekiplerin gerçekleştirdiği aramalarda 4 araç, 4 ikamet ve müştemilat kontrol edildi. Aramalarda ele geçirilenler arasında peçeteye emdirilmiş 26 bin 156 içimlik sentetik uyuşturucu hammaddesi, 442,63 gram sentetik uyuşturucu, 81,53 gram esrar, 31 sentetik ecza ilacı, ruhsatsız tabanca, 15 fişek ile uyuşturucu madde ölçümünde kullanılan bardak ve kullanım aparatları yer aldı.
Gözaltına alınan şüpheliler
Operasyonlarda gözaltına alınan şüpheliler şu isimlerden oluştu: O.A. (30), H.A. (37), S.Ş. (40), M.H.S. (40), M.Ş.U. (57), T.H. (38), A.G. (38), M.A. (40), A.E. (32) ve G.A.S. (53).
Şüphelilerden birinin, "uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı" suçundan 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu bildirildi.
Ele geçirilen miktar ve çeşitlilik, soruşturmanın hem kullanım hem de ticaret iddialarını kapsadığını göstermektedir; işlem ve soruşturma süreçlerinin savcılık gözetiminde sürdüğü ifade edildi.
Sakarya'da düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 10 şüpheli gözaltına alındı. 4 araç, 4 ikamet ve müştemilatta yapılan aramalarda, peçeteye emdirilmiş 26 bin 156 içimlik sentetik uyuşturucu hammaddesi, 442,63 gram sentetik uyuşturucu, 81,53 gram esrar, 31 sentetik ecza ilacı, ruhsatsız tabanca, 15 fişek, uyuşturucu madde ölçümünde kullanılan bardak ve uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.