Sakarya'da sahte plaka atölyesine operasyon: 3 gözaltı

Sakarya'da jandarma, sahte plaka basımı yaptığı tespit edilen 3 adrese operasyon düzenleyerek 98 sahte plaka ile baskı makinesi ve çok sayıda malzeme ele geçirdi; 3 şüpheli gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 31.03.2026 09:05
Güncelleme Tarihi: 31.03.2026 09:05

Sakarya'da sahte plaka atölyesine operasyon: 3 gözaltı

Sakarya'da sahte plaka atölyesi operasyonu: 3 şüpheli gözaltına alındı

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, "Resmi Belgede Sahtecilik" suçuna yönelik yürüttükleri çalışmada yasa dışı yollarla sahte plaka ürettiği ve satışa sunduğu tespit edilen şahıslar hakkında soruşturma başlattı. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan takip sonuç verdi ve ekipler belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Operasyonun seyri

Jandarma ekipleri, sahte plaka basımı yaptığı belirlenen ana şüpheli ile birlikte hareket ettiği değerlendirilen toplam 3 şahsı takibe aldı. Eş zamanlı olarak 3 farklı adrese düzenlenen baskınlarda, adreslerin adeta bir plaka imalathanesine dönüştürüldüğü belirlendi. Operasyon sonunda 3 şüpheli gözaltına alındı.

Ele geçirilen malzemeler ve bulgular

Aramalarda çok sayıda üretim malzemesi ve hazır sahte plakaya el konuldu. Operasyon kapsamında ele geçirilen materyaller arasında 1 adet sahte plaka basımında kullanılan baskı makinesi, 98 adet basılmış sahte plaka, 5 adet numaratör ve 6 adet plakalık yer aldı. Ayrıca seri üretimde kullanılan çok miktarda sarf malzemesi bulundu.

Diğer ele geçirilen malzemeler arasında 30 kilogram paketleme poşeti, 15 kilogram hidrolik yağı, 6 litre tiner, 7,5 litre akrilik siyah boya, 28 adet temizleme süngeri ve 5 adet muhtelif kimyasal sıvı sayılabilir.

Hukuki süreç

Operasyon sonrası gözaltına alınan şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şahıslar hakkında "Resmi Belgede Sahtecilik" suçundan adli işlem başlatıldığı bildirildi.

SAKARYA’DA JANDARMA EKİPLERİNCE DÜZENLENEN OPERASYONDA, SAHTE PLAKA BASIMI YAPARAK PARA KARŞILIĞI...

SAKARYA’DA JANDARMA EKİPLERİNCE DÜZENLENEN OPERASYONDA, SAHTE PLAKA BASIMI YAPARAK PARA KARŞILIĞI PİYASAYA SÜRDÜĞÜ TESPİT EDİLEN 3 FARKLI ADRESE YAPILAN BASKINLARDA ÇOK SAYIDA SAHTE PLAKA VE PLAKA BASIMINDA KULLANILAN SANAYİ TİPİ MAKİNELER ELE GEÇİRİLİRKEN, 3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!