Bist 100
9.990,99 0%
DOLAR
32,42 -0,07%
EURO
34,82 0,2%
ALTIN
2.418,73 -0,32%

Sakarya'da Mukaddes Emanetler sergisi açıldı!

Ramazan ayı nedeniyle Sakarya’da “Mukaddes Emanetler” sergisi açıldı.

Yayın Tarihi: 20.03.2024 17:18
Güncelleme Tarihi: 20.03.2024 17:18

Sakarya'da Mukaddes Emanetler sergisi açıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, iş insanı Erol Güzel’in de katkılarıyla düzenlenen Sakarya Sanat Galerisi’nde Mukaddes Emanetler servisi açtı. Sergi kapsamında Hz. Muhammed’in sakalı, saçı, Kadem-i Şerif, Gubar-ı Şerif, Kisve-i Saadet, Hücre-i Saadet Örtüsü, kabir toprağı ile Kabe örtüleri, Ramazan ayı boyunca sergileniyor olacak. 

Şehirdeki yağmurlu havaya rağmen Mukaddes Emanetler sergisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, Hücre-i Saadet Örtüsü’nü gözyaşlarıyla öptü. 

sakarya

Sergi açılışında konuşma yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kutsal emanetlerin bugün Sakarya’ya kadar geldiğini belirtti ve şunları ekledi: 

“Allah, vesile olan Erol hocamızdan razı olsun. Bu konuda gayret gösteren çalışma arkadaşlarımı yürekten tebrik ediyorum. Sakarya'nın kalbinin, emanetler olduğu müddetçe burada atmasını temenni ediyorum.”

Daha sonra iş insanı Erol Güzel de ziyaretin hayırlı olmasını dileyerek şunları ekledi: 

“Bu ziyaret, kalplerimizin ateşini, hardal tanesi kadar içimizdeki İslamiyet ateşini harlayacaksa inşallah kabul ve makbul olur.”

sakarya sergi

Erol Güzel ile Ekrem Yüce’nin konuşmalarını tamamlamasının ardından çiçek takdimi yapıldı. Serginin açılışında Kuran-ı Kerim okunurken, İl Müftüsü Mehmet Aşık tarafından dualar da edildi. Serginin 22 Mart tarihine kadar açık olacağı belirtilirken, 12.00 ile 23.00 arasında ziyaret edilebileceği aktarıldı.