Sakarya'da iklimlendirme sistemiyle kapalı ortamda kenevir ekimi yapan şüpheli tutuklandı
Operasyon ve tespit
Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, uyuşturucu suçlarıyla mücadele kapsamında Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde Kocaali ve Adapazarı ilçelerinde operasyon düzenlendi. Kocaali sorumluluk sahasında ikamet eden S.K. (39) isimli şüphelinin evinde, iklimlendirme sistemiyle kapalı ortamda kenevir ekimi yaptığı tespit edildi.
Şüphelinin ikametinde yapılan aramada ele geçirilenler arasında 29 kök kenevir bitkisi, 1.650 gram kubar esrar, 1 adet iklimlendirme sistemi, vantilatör, elektrikli ısıtıcı, 2 kuru sıkı tabanca, 1 av tüfeği, hassas terazi, 16 adet sentetik ecza ve uyuşturucu öğütme aparatı yer aldı.
Adapazarı'daki arama ve adli süreç
Adapazarı ilçesinde yapılan aramada M.K. (24) isimli şahsın ev ve aracında 425 gram kubar esrar ve 1 cep telefonu ele geçirildi. Gözaltına alınan S.K. ve M.K. hakkında tamamlanan adli işlemler sonrasında mahkemece tutuklama kararı verildi ve her iki şüpheli ceza infaz kurumuna teslim edildi.
Olayın önemi: Operasyonda, kapalı ortamda iklimlendirme sistemi kullanılarak bitkisel üretim yapılması ve aramada ele geçirilen çok sayıda uyuşturucu madde ile silahların bulunması, soruşturmanın kapsamını ve delil durumunu etkileyen unsurlar olarak öne çıkıyor.
SAKARYA’DA JANDARMA EKİPLERİNCE UYUŞTURUCU SUÇLARIYLA MÜCADELE ÇERÇEVESİNDE DÜZENLENEN OPERASYONLARDA İKİ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI. ŞAHISLARDAN BİRİNİN, İKLİMLENDİRME SİSTEMİ İLE KAPALI ORTAMDA KENEVİR EKİMİ YAPTIĞI TESPİT EDİLDİ.