Sakarya'da narkotik ekiplerinin 4 ayrı operasyonu
Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adapazarı, Serdivan ve Arifiye ilçelerinde önceden belirlenen adreslere ve şahıslara yönelik yürüttüğü saha çalışmaları kapsamında dört ayrı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda toplam 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Yakalanan şüpheliler
Gözaltına alınan şahıslar arasında D.G. (29), M.Y. (39), M.A. (39), S.B.Ö. (25), B.A. (33) ve A.U. (28) bulunuyor. Şahısların üzerinde ve belirlenen üç ayrı ikamette yapılan detaylı aramalarda delil niteliği taşıyan ele geçirmelere ulaşıldı.
Ele geçirilenler ve gizleme yöntemleri
Aramalarda bazı uyuşturucu maddelerin çoraplara ve sakız kutularına gizlendiği belirlendi. Ekiplerce ele geçirilen maddeler şunlar:
133,35 gram metamfetamin, üç parça halinde toplam 42,91 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 9 adet sentetik ecza ile 6.025 TL nakit para.
Adli süreç ve cezai durum
Gözaltına alınan şahısların GBT sorgularında M.A. isimli kişinin uyuşturucu ticareti ve kullanımı suçlarından 15 yıl 1 ay 15 gün, A.U. isimli kişinin ise aynı suçtan 2 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı tespit edildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden D.G. ve M.Y. yürütülen soruşturma kapsamında; M.A., A.U., S.B.Ö. ve B.A. ise haklarındaki kesinleşmiş hapis cezaları nedeniyle tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Değerlendirme
Operasyonda tespit edilen gizleme yöntemleri, narkotik ekiplerinin arama ve tespit çalışmlarının kapsamını genişlettiğini gösteriyor. Soruşturma ve yargılama süreçleri devam ediyor.
SAKARYA’NIN 3 İLÇESİNDE NARKOTİK EKİPLERİNCE DÜZENLENEN 4 AYRI OPERASYONDA GÖZALTINA ALINAN 6 ŞÜPHELİ, ÇIKARILDIKLARI ADLİ MERCİLERCE TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ. OPERASYONLARDA ÇOK MİKTARDA UYUŞTURUCU MADDE İLE SUÇTAN ELDE EDİLDİĞİ DEĞERLENDİRİLEN NAKİT PARA ELE GEÇİRİLDİ.