DOLAR
42,85 -0,05%
EURO
50,7 -0,04%
ALTIN
6.188,6 -0,12%
BITCOIN
3.719.924,72 1,28%

Saimbeyli Belediyesi kış öncesi sokak hayvanları için barınak kurdu

Saimbeyli Belediyesi, kış öncesi ilçedeki sokak hayvanları için barınak açtı; köpekler düzenli bakım, aşı ve 24 saat güvenlik altında barınıyor.

Yayın Tarihi: 24.12.2025 10:20
Güncelleme Tarihi: 24.12.2025 10:22

Saimbeyli Belediyesi kış öncesi sokak hayvanları için barınak kurdu

Saimbeyli Belediyesi kış öncesi sokak hayvanları için barınak kurdu

Adana'nın Saimbeyli Belediyesi, sokak hayvanlarının sağlıklı ve güvenli şartlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri amacıyla bir barınak inşa etti. Barınakta toplanan köpekler düzenli bakım, tedavi ve beslenme imkânına kavuştu.

Barınağın sunduğu hizmetler

Barınakta toplanan köpeklerin sağlık kontrolleri yapılıyor, aşıları uygulanıyor ve düzenli beslenmeleri sağlanıyor. Ayrıca ilaç tedavileri uygulanmakta ve bakım süreçleri tesis personeli tarafından yürütülmektedir.

Barınma ve güvenlik

Tesisin görevlilerinin yanı sıra 24 saat güvenlik kamerası sistemiyle de takibinin sağlandığı belirtildi. Amaç, yazın yayla sakinleri tarafından bakılan, kışın ise yalnız kalan hayvanların mağdur edilmemesi ve insanların güvenliğinin korunması olarak ifade edildi.

Çalışanların deneyimi

Barınakta köpeklerin bakımından sorumlu Hasan Koştur, uyguladıkları çalışmayı şöyle özetledi: "Belediye başkanımızın talimatıyla sokak hayvanlarını topluyoruz ve burada onlara sağlıklı bir alanda bakımlarını gerçekleştiriyoruz. Aşıları, beslenmeleri ve bakımları yapılıyor. İlaç tedavileri uygulanıyor. İşimle gurur duyuyorum, onlarla birlikte burada mutluyuz."

Belediye Başkanı'nın değerlendirmesi

Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal, ilçenin nüfusunun 13 bin 500–14 bin civarında olduğunu hatırlatarak, mevzuat gereği zorunlu olmamasına rağmen barınağı kışa girerken tamamladıklarını söyledi. Başkan Dal, "Biz sadece yol yapmak, çöp toplamak, temizlik yapmakla belediyecilik yapmış olmuyoruz. Sokakta bir hayvan başıboşsa onu da alıp besleyeceksiniz. Bunlar her şeyden önce canlı. Sadece insana değil, canlıya da değer vereceksiniz. Bunlar bizim can dostlarımız, yeri geldiğinde bekçimiz, yeri geldiğinde koruyucumuz" şeklinde konuştu.

Dal sözlerini, "Biz bu işi reklam için değil, vicdanımız için yapıyoruz" diye sürdürdü ve sokak hayvanlarının kış şartlarında aç ve sahipsiz bırakılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Başkan ayrıca belediyeciliğin yalnızca altyapı hizmetlerinden ibaret olmadığını, canlılara karşı sorumluluğun da bulunduğunu ifade etti.

ADANA’NIN SAİMBEYLİ İLÇESİNDE KIŞ ÖNCESİ SOKAK HAYVANLARININ SAĞLIKLI VE GÜVENLİ KOŞULLARDA...

ADANA’NIN SAİMBEYLİ İLÇESİNDE KIŞ ÖNCESİ SOKAK HAYVANLARININ SAĞLIKLI VE GÜVENLİ KOŞULLARDA YAŞAMLARINI SÜRDÜREBİLMELERİ AMACIYLA BELEDİYE TARAFINDAN BARINAK TESİSİ İNŞA EDİLDİ.

BARINAKTA TOPLANAN KÖPEKLER DÜZENLİ BAKIM, TEDAVİ VE BESLENME İMKÂNINA KAVUŞTU. BELEDİYE BAŞKANI...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.