Sahte kimlikle 4 milyonluk vurgun: iki şüpheli tutuklandı
Konya'da, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak telefonla aradıkları bir vatandaşı hedef alan dolandırıcıların yakalanmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. Olayı soruşturan Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları bu tür dolandırıcılıklardan korumak için adli ve önleyici çalışmalarını sürdürdü.
Olayın gelişimi:
Şüpheliler, aradıkları kişide korku ve panik oluşturarak "eldenci" yöntemiyle toplam 500 bin TL, 38 bin euro ve 27 bin dolar alarak dolandırdı. Olayın polise intikal etmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı ve faillerin izini sürdü.
Yakalama ve ele geçirilen paralar:
Yapılan çalışmalar sonucunda, olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen 2 şüpheli aynı gün Ankara'nın Etimesgut ilçesi girişinde yakalandı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 53 bin 260 euro, 26 bin 941 dolar ve 492 bin 600 TL olmak üzere toplam 4.778.700 TL değerinde suç unsuru para ele geçirildi.
Ele geçirilen paralar sahibine teslim edilirken, gözaltına alınan iki şüpheli işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
ŞÜPHELİLER GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI