Ümraniye'de edebiyat rüzgarı esti
Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırımın katılımıyla gerçekleştirilen 6. Liseler Arası Ezbere Güzel Şiir Okuma Yarışması'nın ödül töreni coşkulu anlara sahne oldu. Gençler; Mehmet Âkif Ersoy, Cahit Sıtkı Tarancı ve Necip Fazıl Kısakürek gibi şairlerin eserlerini sahnede canlandırırken, salon duygulu ve coşkulu anlara tanık oldu.
Programda yer alan performanslar, ezber ve yorum arasındaki ince dengeyi gösterirken yarışmanın gençler arasında edebiyata ilgi uyandırma hedefine hizmet ettiği gözlendi. Etkinlik, söyleşi ve değerlendirmelerin yanı sıra kent kültürüne ve gençlik katılımına verilen önemin somut bir örneği olarak değerlendirildi.
Dereceler ve ödül töreni:
Yoğun rekabetin yaşandığı yarışmada ödüller, protokol üyeleriyle birlikte İsmet Yıldırım tarafından takdim edildi. Yarışmanın ilk üçü şu isimlerden oluştu: birinci İnci Balcı (Nabila Alıcı Lisesi), ikinci Alperen Özcan (Asiye Ağaoğlu Lisesi) ve üçüncü Müberra Gösterit (Saray Anadolu İmam Hatip Lisesi). Ödül töreninde dereceye giren öğrencilerin sahne performansları ve ezberledikleri mısralar katılımcıların beğenisini kazandı.
Gençlerin sahne cesareti ve teşekkürler:
Programda konuşan İsmet Yıldırım, şiddetin alternatif olarak sunulduğu bir dönemde gençleri edebiyatla buluşturmanın önemli olduğunu vurguladı ve şiirin duyguları en güzel ifade eden dil olduğunu belirtti. Belediye tarafından düzenlenen bu tür etkinliklerin gençlerin özgüvenini desteklediği ve kültürel birikimi güçlendirdiği ifade edildi.
Etkinlikte yer alan şair ve yazar Özcan Ünlü ile öğretmenler ve aileler de programın zenginleşmesine katkıda bulundu. Tören, hatıra fotoğrafları ve gençlerin neşeli katılımıyla sona erdi; organizatörler emeği geçenlere teşekkür etti.
BÜYÜK ÇEKİŞMEYE SAHNE OLAN VE RENKLİ ANLARIN YAŞANDIĞI YARIŞMADA DERECEYE GİREN LİSELİ GENÇLERİN ÖDÜLLERİ ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANI İSMET YILDIRIM VE PROTOKOL ÜYELERİ TARAFINDAN VERİLDİ.