Şahinbey belediyesi başarılı öğrencileri ödüllendiriyor
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Güneş, LGS'de 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına giren Emin Karayel, İbrahim Tahir Güler ve Yavuz Selim Çetin'i evlerinde ziyaret etti. Ziyarette öğrencilere tablet hediye edilerek başarıları kutlandı.
Eğitim projelerinin katkısı
Başkan Mehmet Tahmazoğlu, tam puan alan öğrencilerin hazırlık sürecinde Şahinbey Belediyesi tarafından sunulan birçok imkândan faydalandığını ifade etti. Öğrenciler Şahinbey Millet Kütüphanesi'nden yararlandı, ücretsiz kitap ve deneme sınavı desteklerini kullandı ve motivasyon seminerlerine katıldı. Bu desteklerin öğrencilerin performansına doğrudan katkı sağladığı vurgulandı.
Maddi destek ve kapsamı
Belediye, LGS'de 500 tam puan alıp Şahinbey ilçesindeki liseleri tercih eden öğrencilere 4 yıl boyunca aylık 14 bin TL eğitim desteği verileceğini açıkladı. Ayrıca yüzdelik dilime girerek başarı gösteren diğer öğrencilere de başarı derecelerine göre dört yıl boyunca aylık eğitim desteği sağlanacağı bildirildi.
Başkanın mesajı
Mehmet Tahmazoğlu, eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan en büyük yatırım olduğunu belirterek, gençlerin başarılarını desteklemeye devam edeceklerini ve aileleriyle birlikte başarıyı kutladıklarını söyledi. Öğrencilerin azim ve gayretinin doğru imkânlarla birleşmesinin elde edilen başarıda belirleyici olduğu ifade edildi.
LGS DE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER