Şahin sucukları'nda sahte evrak iddiasıyla 5 şüpheli adliyeye sevk edildi
Kayseri'de faaliyet gösteren Şahin Sucukları'nda, geçmişte görev yapan bazı çalışanların şirketin bilgisi ve iradesi dışında sahte evrak ve belgeler kullanarak bazı finans kuruluşları nezdinde usulsüz işlemler gerçekleştirdiği iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.
şirketin açıklaması:
Şahin Sucukları tarafından yapılan açıklamada, olayın şirket iç denetim birimlerince tespit edildiği ve konuyla ilgili gerekli idari tedbirlerin alındığı belirtildi. Açıklamada elde edilen bilgi ve belgelerin adli mercilere intikal ettirildiği, soruşturmanın Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından titizlikle yürütüldüğü vurgulandı. Şirket, sosyal mecralarda yer alan rakamlar ve bazı iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek mali yapısına ve itibarına zarar verebilecek girişimlere karşı hukuki adımların atıldığını kaydetti.
soruşturma ve gözaltılar:
Olayla ilgili çalışmayı yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Şube Müdürlüğü ekipleri, 2'si kadın 5 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı gözetiminde devam eden soruşturmada iddia ve savunmaların titizlikle incelendiği, adli sürecin sürdüğü bildirildi.
Şirket açıklamasında, köklü geçmişe sahip marka faaliyetlerini kesintisiz sürdürdüğünü ve sürecin yakından takip edildiğini belirtti.
KAYSERİ'DE FAALİYET GÖSTEREN ŞAHİN SUCUKLARI'NDA GEÇMİŞTE GÖREV YAPAN BAZI ÇALIŞANLARIN, GÖREV VE YETKİ SINIRLARI DIŞINDA VE ŞİRKETİN BİLGİSİ VE İRADESİ HARİCİNDE, SAHTE EVRAK VE BELGELERLE BAZI FİNANS KURULUŞLARI NEZDİNDE USULSÜZ İŞLEMLER GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ŞÜPHESİYLE GÖZALTINA ALINAN 5 KİŞİ ADLİYEYE ÇIKARILDI.