Yangının çıkışı ve yayılma:
Olay, Şarköy ile Çanakkale sınırı üzerindeki sahil yolunda meydana geldi. Seyir halindeki bir araçta henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı ve kısa sürede aracın büyük bir kısmını sardı. Alevler, rüzgârın etkisiyle hızla yol kenarındaki otluk alana sıçradı.
Yangının ilk anlarda araç içinde yoğun alevlenme oluşturduğu, sürücünün durumu ve yaralanma bilgisine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadığı bildirildi.
Müdahale çalışmaları ve korunma çabaları:
İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı arazözler ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, yangının çevredeki ormanlık alanlara ulaşmasını önlemek amacıyla koordineli şekilde yoğun müdahalede bulunuyor.
Müdahale sırasında ekipler yol güvenliğini sağlamak ve yangının olası yayılma yönlerini kontrol altında tutmak için öncelik belirledi. Arazözler ve itfaiye araçları alevleri söndürme ve sıcak nokta kontrolü çalışmalarını sürdürüyor.
Görüntü ve soruşturma:
Yangın anına ilişkin görüntüler havadan kaydedildi. Olayla ilgili olarak yetkililer tarafından başlatılan inceleme devam ediyor; yangının çıkış nedeni ve aracın durumu hakkında detaylı tespitler yapılacak.
Yetkililer, bölgedeki vatandaşları ve sürücüleri uyararak yangın söndürme çalışmalarına engel olunmamasını, tehlike anında güvenli mesafede beklenmesini istiyor.
TEKİRDAĞ'IN ŞARKÖY İLÇESİ İLE ÇANAKKALE SINIRINDA SEYİR HALİNDEKİ BİR ARAÇTA ÇIKAN YANGIN, ÇEVREDEKİ OTLUK ALANA SIÇRADI. BÖLGEYE SEVK EDİLEN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ İLE İTFAİYE EKİPLERİ YANGINI KONTROL ALTINA ALMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI.