Sağlık bakanı Memişoğlu Aydın’da sağlık yatırımlarını değerlendirecek

Sağlık Bakanı Memişoğlu Aydın’da sağlık yatırımlarını değerlendirecek; şehir hastanesi ve bölge tesisleri ile halkın sağlıklı yaşam önerileri gündemde.

Yayın Tarihi: 17.07.2026 12:19
Güncelleme Tarihi: 17.07.2026 13:25

Sağlık bakanı Memişoğlu Aydın’da sağlık yatırımlarını değerlendirecek

Sağlık bakanı Memişoğlu Aydın’da sağlık yatırımlarını değerlendirecek

Aydın ziyareti: şehir hastanesi, yerel tesisler ve sağlıklı yaşam vurgusu

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sağlık yatırımlarını değerlendirmek üzere Aydın’a geldi. İlk durağı Aydın Valiliği olan ziyarette Bakan Memişoğlu’nu Aydın Valisi Osman Varol, AK Parti Aydın milletvekilleri ile kurum ve daire müdürleri karşıladı. Yöresel kıyafetli çocuklar tarafından karşılanan Bakan’a çiçek takdim edildi; vali Varol ilde devam eden hizmetler ve ilin genel durumu hakkında bilgi verdi.

Bakan Memişoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Aydın’daki sağlık altyapısı ve hizmetleri değerlendireceklerini belirtti. Memişoğlu, "Malum biliyorsunuz çok yakın zaman önce Cumhurbaşkanımız, bin 300 yataklı Aydın Şehir Hastanesi’ni hizmete açtı. Eğitim araştırma olarak hizmetini sürdürüyor" dedi ve daha kapsamlı hizmet hedeflerinden söz etti.

Memişoğlu, sağlıkta dönüşüm sürecine atıfta bulunarak, "Biliyorsunuz sağlıkta dönüşümle beraber Türkiye, son 24 senede büyük bir hizmet kapasitesi artışına geçti" ifadelerini kullandı. Aydın’daki mevcut dağılıma ilişkin olarak ise ilde 71 tane tesis bulunduğunu, bunların yaklaşık 33 tanesinin ikinci ve üçüncü basamak hizmet verdiğini aktardı. Ayrıca Cumhurbaşkanı döneminde şehir hastanesinin yanı sıra Çine ve Didim hastaneleri ile bir Ağız Diş Sağlığı merkezinin açıldığını hatırlattı.

Memişoğlu, Aydın’daki sağlık tesisleri arasında tarihi Atatürk Hastanesi, Aydın Devlet Hastanesi ve şehir hastanesine taşınan Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesi gibi kurumları saydı; özellikle Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin daha aktif ve merkezi bir hastane haline getirilmesi için planlamalar yaptıklarını belirtti.

Bakanın açıklamalarında halk sağlığına dönük uyarılar da yer aldı. Memişoğlu, "Dünyanın en iyi sağlık hizmetleri Türkiye’de. Sağlıklı bir toplum olması için uğraşıyoruz. Bu konuda da toplumumuzun özellikle bağımlılık, sigara, tütün gibi alışkanlıklardan uzak durmasını, kilolarına dikkat etmesini ve hareketli yaşamlarını sürdürmesini istiyoruz" dedi. Yaz döneminde açık havada yürüyüş ve egzersiz yapılmasının önemine vurgu yaptı ve Aydın’ı, zeytin, zeytinyağı ve sebze tüketiminin yoğun olduğu, kilo açısından sağlıklı bir bölge olarak nitelendirdi.

Ziyaret programı kapsamında Memişoğlu, Aydın Valiliği’ndeki görüşmenin ardından sağlık hizmetlerinin değerlendirileceği toplantıya katılacak. Ayrıca Aydın Büyükşehir Belediyesi ile AK Parti ve MHP il başkanlıklarını ziyaret edecek; Aydın Şehir Hastanesi ile Çine Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunacağı bildirildi.

YÖRESEL KIYAFETLİ ÇOCUKLAR TARAFINDAN KARŞILANAN BAKAN MEMİŞOĞLU'NA ÇİÇEK TAKDİM...

YÖRESEL KIYAFETLİ ÇOCUKLAR TARAFINDAN KARŞILANAN BAKAN MEMİŞOĞLU'NA ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ.

SAĞLIK BAKANI PROF. DR. KEMAL MEMİŞOĞLU BİR TAKIM ZİYARETLER VE SAĞLIK YATIRIMLARININ...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.