Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Saçlarınız sadece 1 haftada Rapunzel gibi uzayacak! Evde saç uzatmanın 8 doğal sırrı!

Uzun, gür ve sağlıklı saçlara sahip olmak herkesin hayâli. Ancak saçlarınızın geç uzadığını ya da hiç uzamadığını düşünüyorsanız, kuaföre gitmeden önce evde deneyebileceğiniz bazı doğal yöntemler var. Bu yöntemler sayesinde saçlarınızı hem hızlı hem de sağlıklı bir şekilde uzatabilirsiniz. Peki nasıl? En etkili saç uzatma yöntemi nedir? Haberimizde...

Yayın Tarihi: 13.01.2024 17:25
Güncelleme Tarihi: 13.01.2024 17:25

Saçlarınız sadece 1 haftada Rapunzel gibi uzayacak! Evde saç uzatmanın 8 doğal sırrı!

Saçlarınızı kısa kestirdiniz ve pişman mı oldunuz? Ya da saçlarınızın uzamasını beklemekten sıkıldınız mı? O zaman size harika bir haberimiz var. Evde saç uzatmanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Üstelik bunun için sadece doğal malzemeler kullanarak, saçlarınızı hem hızlandırabilir hem de besleyebilirsiniz. Evde bulabileceğiniz doğal malzemelerle hazırlayabileceğiniz maskeler ve kürler, saçlarınızın hem daha hızlı hem de daha güçlü uzamasını sağlayabilir. Saçlarınızı kimyasallardan uzak tutarak, doğal güzelliğinizi ortaya çıkarabilirsiniz. İşte size evde saç uzatmanın 8 doğal sırrı...

1- HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı, saç uzatmanın en bilinen ve en etkili yöntemlerinden biridir. Hindistan cevizi yağı, saç köklerini besler, saç tellerini güçlendirir ve saç kırıklarını önler . Ayrıca, hindistan cevizi yağı saç derisindeki mikropları da öldürerek, saç dökülmesini de azaltır.

saç ve hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı ile saç uzatmak için, bir miktar hindistan cevizi yağını ısıtın ve saçlarınızın tamamına masaj yaparak uygulayın. Saçlarınızı bir havlu veya bone ile sarın ve birkaç saat veya bir gece bekletin. Sonra saçlarınızı şampuanla yıkayın. Bu işlemi haftada bir veya iki kez tekrarlayabilirsiniz.

2- SARIMSAK

Sarımsak, saç uzatmanın en etkili doğal yöntemlerinden biridir. Sarımsak, saç derisindeki kan dolaşımını artırarak, saç köklerine daha fazla oksijen ve besin ulaşmasını sağlar. Ayrıca, sarımsak saç derisindeki mantar ve bakterileri de öldürerek, saç dökülmesini de önler.

Sarımsak ile saç uzatmak için, birkaç diş sarımsağı ezin ve bir miktar zeytinyağı ile karıştırın. Bu karışımı saç derinize masaj yaparak uygulayın. Yaklaşık yarım saat bekletin ve sonra saçlarınızı şampuanla yıkayın. Bu işlemi haftada bir veya iki kez tekrarlayabilirsiniz.

3- SOĞAN SUYU

Soğan suyu, saç uzatmanın en etkili doğal yöntemlerinden biridir. Soğan suyu, saç derisindeki kan dolaşımını artırarak, saç köklerine daha fazla oksijen ve besin ulaşmasını sağlar. Ayrıca, soğan suyu saç derisindeki iltihabı da azaltarak, saç dökülmesini de önler.

soğan suyu ve saç

Soğan suyu ile saç uzatmak için, bir veya iki adet soğanı rendeleyin veya blenderdan geçirin. Elde ettiğiniz suyu bir tülbent yardımıyla süzün. Bu suyu saç derinize masaj yaparak uygulayın. Yaklaşık yarım saat bekletin ve sonra saçlarınızı şampuanla yıkayın. Bu işlemi haftada bir veya iki kez tekrarlayabilirsiniz.

4- ALOE VERA

Aloe vera, saç uzatmanın en etkili doğal yöntemlerinden biridir. Aloe vera, saç derisini nemlendirir, saç köklerini besler, saç tellerini güçlendirir ve saç kırıklarını önler . Ayrıca, aloe vera saç derisindeki ölü hücreleri de temizleyerek, saç dökülmesini de azaltır.

Aloe vera ile saç uzatmak için, birkaç yaprak aloe vera alın ve içindeki jeli çıkarın. Bu jeli saçlarınızın tamamına masaj yaparak uygulayın. Yaklaşık yarım saat bekletin ve sonra saçlarınızı şampuanla yıkayın. Bu işlemi haftada bir veya iki kez tekrarlayabilirsiniz.

5- YUMURTA

Yumurta, saç uzatmanın en etkili doğal yöntemlerinden biridir. Yumurta, saçlar için gerekli olan protein, biotin, B vitamini ve diğer besinleri içerir. Bu besinler, saç köklerini güçlendirir, saç tellerini kalınlaştırır ve saç kırıklarını önler.

Yumurta ile saç uzatmak için, bir veya iki adet yumurtayı bir kâsede çırpın. Bu karışıma bir miktar zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz. Bu karışımı saçlarınızın tamamına masaj yaparak uygulayın. Yaklaşık yarım saat bekletin ve sonra saçlarınızı şampuanla yıkayın. Bu işlemi haftada bir veya iki kez tekrarlayabilirsiniz.

6- LİMON SUYU

Limon suyu, saç uzatmanın en etkili doğal yöntemlerinden biridir. Limon suyu, saç derisindeki kan dolaşımını artırarak, saç köklerine daha fazla oksijen ve besin ulaşmasını sağlar. Ayrıca, limon suyu saç derisindeki yağ ve kirleri de temizleyerek, saç dökülmesini de önler.

limon suyu saça faydası

Limon suyu ile saç uzatmak için, bir adet limonun suyunu sıkın ve bir miktar su ile seyreltin. Bu karışımı saç derinize masaj yaparak uygulayın. Yaklaşık 15 dakika bekletin ve sonra saçlarınızı şampuanla yıkayın. Bu işlemi haftada bir veya iki kez tekrarlayabilirsiniz.

7- LAVANTA YAĞI

Lavanta yağı, saç uzatmanın en etkili doğal yöntemlerinden biridir. Lavanta yağı, saç derisindeki kan dolaşımını artırarak, saç köklerine daha fazla oksijen ve besin ulaşmasını sağlar. Ayrıca, lavanta yağı saç derisindeki iltihabı ve stresi de azaltarak, saç dökülmesini de önler.

Lavanta yağı ile saç uzatmak için, birkaç damla lavanta yağını bir miktar zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı ile karıştırın. Bu karışımı saç derinize masaj yaparak uygulayın. Yaklaşık yarım saat bekletin ve sonra saçlarınızı şampuanla yıkayın. Bu işlemi haftada bir veya iki kez tekrarlayabilirsiniz.

8- NANE YAĞI

Nane yağı, saç uzatmanın en etkili doğal yöntemlerinden biridir. Nane yağı, saç derisindeki kan dolaşımını artırarak, saç köklerine daha fazla oksijen ve besin ulaşmasını sağlar. Ayrıca, nane yağı saç derisindeki mikropları ve mantarları da öldürerek, saç dökülmesini de önler