DOLAR
42,71 -0,04%
EURO
50,2 -0,09%
ALTIN
5.910,73 0,14%
BITCOIN
3.743.956,26 0%

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan'dan Trump'a Gazze Tepkisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Gazze’nin Gazzelilere ait olduğunu vurgulayarak Trump'a tepki gösterdi.

Yayın Tarihi: 09.02.2025 20:35
Güncelleme Tarihi: 09.02.2025 20:54

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan'dan Trump'a Gazze Tepkisi

Arıkan'dan Gazze Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, partisi tarafından Malatya'da düzenlenen 8. Olağan İl Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Arıkan, "Saadet Partisi teşkilatlarımız Türkiye'nin her yerinde çıktılar, Gazze'nin insansızlaştırılamayacağını, Gazze'nin Gazzelilere ait olduğunu tüm dünyaya haykırdılar, haykırmaya da devam edeceğiz," dedi.

Malatya'nın Önemi

Arıkan, Malatya'nın tarih boyunca Anadolu'nun önemli ticaret ve üretim şehirlerinden biri olduğunu kaydederek, şehrin tarımı, sanayisi ve dinamik insan yapısının ülkenin kalkınmasında kritik rol oynadığını ifade etti. Ayrıca, dünyaca ünlü kayısının ve sanayi üretiminin Malatya'nın potansiyelini artırdığını vurguladı.

6 Şubat 2023 tarihini acı bir hatıra olarak anımsatan Arıkan, depremde hayatını kaybeden hemşehrilerine rahmet diledi.

Trump ve Gazze Üzerine Değerlendirmeler

ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze ile ilgili düşüncelerini yakından takip ettiklerini belirten Arıkan, "Katil Netanyahu, katil Trump ile bir araya geldi ve Gazze'yi insansızlaştırmaktan bahsettiler. Gazze'deki insanların Mısır'a, Ürdün'e sürülmesi gerektiğini dile getiriyorlar. Ancak dünyada herkes sessiz kalıyor," şeklinde konuştu.

Arıkan, muhalefetin bu duruma tepki vermekle yetinmemesi gerektiğini, Müslüman ülkelerin ve insan haklarına saygılı devletlerin birleşerek Amerika'nın karşısında durmaları gerektiğini vurguladı.

Kongre Sonuçları

Kongrede mevcut İl Başkanı Mustafa Canbay'ın aday olmadığı belirtildi ve Hamza Paşahan, İl Başkanlığına seçildi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, partisinin Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Konferans...

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, partisinin Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Konferans Salonu'nda düzenlenen Malatya 8. Olağan İl Kongresi'nde konuşma yaptı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı