Rüzgarın taşıdığı alevler göl kıyısından ormana ulaştı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde sazlıkta başlayan yangın rüzgarla yayılarak tarlaları ve ormanı tehdit etti; ekipler yaklaşık 5 saatte kontrolü sağladı.

Yayın Tarihi: 29.08.2026 22:04
Güncelleme Tarihi: 29.08.2026 22:32

Rüzgarın taşıdığı alevler göl kıyısından ormana ulaştı

yangının seyri ve etkilediği alan:

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Karadiken Mahallesi'nde göl kıyısındaki sazlık alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek çevreye yayıldı. Alevler önce tarlalardaki anızlara, ardından yerleşim merkezindeki bahçelere yönelirken, ilerleyen süreçte yakınlardaki ormanlık alana sıçradı. Bölgedeki yoğun duman ve alevlerin hızı, yerel halkta endişe yarattı ve saatlerce süren korku dolu anlar yaşandı.

müdahale ekipleri ve yürütülen çalışmalar:

Yangına ilk müdahale, bölgeye sevk edilen itfaiye ve orman ekipleri tarafından yapıldı. Olay yerine Konya Büyükşehir Belediyesine ait 3 itfaiye aracı, Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 1 arazöz ve yerleşim merkezine tahsis edilen 2 gönüllü itfaiye tankeri sevk edildi. Karadiken Mahallesi Muhtarı Yahya Karayakar ile gönüllü vatandaşlar da söndürme çalışmalarına destek verdi. Ekiplerin ve gönüllülerin başarılı koordinasyonuyla yoğun çalışma sonucu yangın, yaklaşık 5 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alındı ve söndürme işlemleri tamamlandıktan sonra soğutma çalışmalarına başlandı.

oluş nedenine ilişkin değerlendirme:

Yangının çıkış nedenine ilişkin ilk değerlendirmelerde, bölgedeki sazlıkların ateşe verilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Yetkililer, olayın kesin nedeninin belirlenmesi ve varsa sorumluların tespit edilmesi amacıyla inceleme başlatıldığını bildirdi. Süren soruşturma, yangının nasıl başladığına dair net bilgi sağlanana dek devam edecek.

KONYA’NIN BEYŞEHİR İLÇESİNDE GÖL KIYISINDAKİ SAZLIK ALANDA ÇIKAN YANGIN, RÜZGARIN ETKİSİYLE...

KONYA’NIN BEYŞEHİR İLÇESİNDE GÖL KIYISINDAKİ SAZLIK ALANDA ÇIKAN YANGIN, RÜZGARIN ETKİSİYLE BÜYÜYEREK ORMANLIK ALANA SIÇRADI. ALEVLER KORKU DOLU SAATLER YAŞATIRKEN, YANGIN EKİPLERİN YAKLAŞIK 5 SAAT SÜREN MÜDAHALESİYLE KONTROL ALTINA ALINDI.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.