Ukrayna Ordusunun Belgorod'a Saldırı Girişimi
Rusya Savunma Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna krizinin çözümüne yönelik gerçekleştirdiği görüşme öncesinde, Kiev yönetiminin Belgorod bölgesine yönelik bir saldırı girişiminde bulunduğunu duyurdu.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ukrayna ordusunun sabah saat 05.50'de Belgorod bölgesinin batısındaki Demidovka ve Prilesye yerleşim birimlerine doğru bir saldırı gerçekleştirmeye çalıştığı belirtildi. Bu saldırının, Putin ve Trump görüşmesi öncesinde müzakerelerle ilgili olumsuz bir zemin yaratma amacı taşıdığı iddia edildi.
Rusya Tarafından Geri Püskürtme
Açıklamaya göre, gün içerisinde saat 17.30-18.45 arasında olmak üzere Ukrayna askerlerinin Rusya sınırları içerisine 5 kez saldırı düzenlediği kaydedildi. Saldırılara yaklaşık 200 Ukraynalı asker, 5 tank, 16 zırhlı muharebe aracı, 3 mayın temizleme aracı ve bir UR-77 uzaktan mayın temizleme sistemi ile 4 ek araç katıldı.
Rusya'nın Kuzey grubuna bağlı sınır birlikleri, topçu atışları ve FPV dronlarının desteğiyle tüm saldırıları püskürttü. Yapılan açıklamada, “Ukrayna birliklerinin Rusya topraklarına girmesine izin verilmedi” ifadelerine yer verildi.
Çatışma Sonrası Gelişmeler
Yaşanan çatışmalarda Ukrayna ordusunun yaklaşık 60 askeri, 1 tank, 7 zırhlı muharebe aracı, 3 mayın temizleme aracı ve 1 aracını kaybettiği bildirildi. Geri çekilen Ukrayna birliklerinin yeni bir saldırı girişiminde bulunmadığı kaydedildi.
Ayrıca, Sumi bölgesindeki Ukrayna askeri birliklerine ve zırhlı araçlara yönelik hava ve füze saldırıları düzenlendiği ve böylece Kiev yönetiminin Rusya-ABD zirvesi öncesindeki provokasyon girişiminin başarısız olduğu vurgulandı.