DOLAR
36,11 -0,01%
EURO
37,68 -0,44%
ALTIN
3.376,69 -0,33%
BITCOIN
3.520.621,33 -0,46%

Rusya, Ukrayna'nın Savunma Sanayi Tesislerine Hava Saldırısı Düzenledi

Rusya, Ukrayna'nın savunma sanayi alanına ait gaz ve enerji tesislerine uzun menzilli saldırı düzenlendi.

Yayın Tarihi: 01.02.2025 14:45
Güncelleme Tarihi: 01.02.2025 14:45

Rusya, Ukrayna'nın Savunma Sanayi Tesislerine Hava Saldırısı Düzenledi

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan Açıklama

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın savunma sanayi alanındaki gaz ve enerji tesislerine yönelik uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahlarla başarılı bir saldırı gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Yapılan Saldırı Hakkında Detaylar

Bakanlığın açıklamasına göre, Rus ordusu gece saatlerinde grup şeklinde düzenlediği saldırıda, hedef alınan tüm yapıları vurmayı başardı. Açıklamada, "Rusya Silahlı Kuvvetleri, Ukrayna'nın savunma sanayi alanındaki işletmelerin çalışmasını sağlayan gaz ve enerji altyapısı tesislerine saldırı düzenledi" ifadeleri kullanıldı.

İnsansız Hava Araçları İmha Edildi

Rusya Savunma Bakanlığı, saldırı sırasında Ukrayna'ya ait 9 insansız hava aracının (İHA) da düşürüldüğünü kaydetti. Bu İHA'ların 7'sinin Bryansk, 1'inin Belgorod, 1'inin ise Saratov bölgeleri üzerinde yok edildiği belirtildi.

Deniz Araçları da Hedef Alındı

Ayrıca, Ukrayna'ya ait bir insansız deniz aracının Karadeniz'de imha edildiği bilgisi verildi.