
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Rivne bölgesindeki taktik uçaklarının konuşlandığı askeri hava üssünü, Rus hava üslerine yönelik yapılan saldırılara yanıt olarak vurduğunu açıkladı.
Bakanlığın yaptığı açıklamada, Dubno bölgesindeki hava üssüne yüksek hassasiyetli uzun menzilli silahlarla yoğun bir saldırı gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, "Bu, Kiev rejiminin Rus askeri havaalanlarına yönelik gerçekleştirdiği terör saldırılarına karşı misilleme saldırılarından biridir" ifadelerine yer verildi.
Ayrıca, saldırıların sadece hava üssüyle sınırlı olmadığı, aynı zamanda insansız hava araçları ve askeri teçhizat üreten işletmelere, mühimmat depolarına ve silahlı insansız hava araçlarının montaj atölyelerine yönelik de gerçekleştiği aktarıldı. "Saldırılar amacına ulaştı. Belirlenen tüm hedefler vuruldu" şeklinde bir değerlendirme yapıldı.
Öte yandan, Rusya Savunma Bakanlığı, 1 Haziran’da Ukrayna'nın FPV insansız hava araçlarıyla (İHA) Murmansk, İrkutsk, İvanovo, Ryazan ve Amur bölgelerine saldırı düzenlediğini ve bu çatışmada birçok Rus uçağının zarar gördüğünü bildirmişti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, konuyla ilgili olarak "En uzun menzilli operasyonumuz" açıklamasında bulunmuştu.
Sosyal medyada yayılan görüntülerde, saldırılar sonucunda A-50 erken uyarı uçakları ve Tu-95, Tu-22M3 bombardıman uçaklarının da hasar gördüğü belirtilmektedir.