DOLAR
42,7 0%
EURO
50,12 0,02%
ALTIN
5.961,68 -1,08%
BITCOIN
3.820.575,88 -0,91%

Rusya, Ukrayna İle Üçüncü Tur Müzakereler İçin Teklif Bekliyor

Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna ile üçüncü tur müzakereler öncesinde esir askerlerin takas sürecinin tamamlanması gerektiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 17.07.2025 13:38
Güncelleme Tarihi: 17.07.2025 13:38

Rusya, Ukrayna İle Üçüncü Tur Müzakereler İçin Teklif Bekliyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna ile üçüncü tur müzakereler öncesinde esir askerlerin takas sürecinin tamamlanması gerektiğini ifade etti. Peskov, Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sonrasında da karar vermemiz gerekecek; hâlâ Ukrayna'dan (yeni müzakere tarihi) teklifler bekliyoruz." dedi.

Peskov, İstanbul'daki doğrudan müzakerelerde Rus tarafına liderlik eden Vladimir Medinskiy aracılığıyla Ukrayna ile görüşmeye devam ettiklerini belirtti. Ayrıca, "Kiev rejiminin temsilcileriyle doğrudan görüşmeler yapıyoruz. ABD arabuluculuk çabaları kapsamında yürütülen doğrudan görüşmeler devam etmekte." şeklinde konuştu.

Ukrayna ile esir asker takaslarının sürdüğünü aktaran Peskov, "Hâlâ tamamlanması gereken bir takas süreci var; ikinci turda varılan anlaşmaların yerine getirilmesi için ek anlaşmalar yapılıyor." ifadelerini kullandı. Peskov, bu takasların ardından üçüncü tur müzakerelere dair detayların istişare edileceğini vurgulayarak, "Sonrasında karar vermemiz gerekecek; hâlâ Ukrayna'dan teklifleri bekliyoruz. Üçüncü turda daha önce değiş tokuş ettiğimiz memorandum taslaklarını istişare edeceğiz." dedi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı