Rusya, Son Haftada Ukrayna'da 7 Yerleşim Birimini Ele Geçirdi

Rusya, Harkiv, Luhansk ve Donetsk bölgelerinde 7 yerleşim birimini kontrol altına aldığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 30.08.2024 21:14
Güncelleme Tarihi: 30.08.2024 21:14

Rusya, Son Haftada Ukrayna'da 7 Yerleşim Birimini Ele Geçirdi

Rusya'nın Ukrayna'daki Gelişmeleri

Rusya Savunma Bakanlığı, son bir haftada Ukrayna'nın Harkiv, Luhansk ve Donetsk bölgelerinde toplam 7 yerleşim biriminin Rus ordusunun kontrolüne geçtiğini açıkladı.

24 Haziran - 30 Ağustos Faaliyetleri

Bakanlık, 24 Haziran ile 30 Ağustos tarihleri arasında Rusya-Ukrayna Savaşı'na dair etkinlikleri paylaşarak, Rus ordusunun hipersonik "Kinjal" füzeleri dahil olmak üzere yüksek hassasiyetli silahlarla İHA'lar kullanarak düzenlediği saldırılara dikkat çekti.

Söz konusu saldırıların enerji altyapısı, havaalanlarına, yakıt depolarına, Batılı yapım uçak ve mühimmatlarına, İHA üretim merkezlerine ve Ukraynalı askerlerin bulunduğu alanlara yönelik olduğu belirtildi.

Ele Geçirilen Yerleşim Birimleri

Açıklamada, Harkiv bölgesinde Sinkovka ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'nde Stelmahovka, Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde ise Konstantinovka, Orlovka, Kamışevka, Nikolayevka ve Novojelannoye yerleşim birimlerinin kontrol altına alındığı duyuruldu.

Askeri Kaybın Bilançosu

Aynı dönemde 58 Ukraynalı askerin teslim olduğu belirtilirken, savaşın başlangıcından bugüne Ukrayna ordusuna ait 641 uçak, 283 helikopter, 30 bin 701 İHA, 575 hava savunma füze sistemi, 17 bin 783 tank ve 1431 roketatarın imha edildiği kaydedildi.

Ukrayna ordusunun 6 Ağustos’tan bu yana, Kursk yönünde toplam 7 bin 800 asker, 75 tank, 36 piyade savaş aracı, 64 zırhlı personel taşıyıcısı ve 507 zırhlı aracını kaybettiği belirtilmiş olup, resmi açıklamalarda bu kayıpların büyüklüğüne yönelik endişeler dile getirilmektedir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı