Rusya, Storm Shadow Füzelerini Düşürdü
Rusya Savunma Bakanlığı, son bir hafta içerisinde İngiltere yapımı 4 'Storm Shadow (Fırtına Gölgesi)' uzun menzilli seyir füzesinin, Rus hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğünü duyurdu. Bakanlığın 21-27 Aralık tarihleri arasındaki Rusya-Ukrayna Savaşı ile ilgili yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki askeri unsurlara yönelik gerçekleştirilen saldırılarda yüksek hassasiyetli silahlar ve insansız hava araçları (İHA) kullanıldığı ifade edildi.
Yapılan açıklamada, bu saldırıların enerji altyapısı, askeri havaalanı, mühimmat depoları ve Ukrayna güçlerinin konuşlanma noktalarının hedef alındığı belirtildi. Ayrıca, 496 İHA ile birlikte uzun menzilli Neptun füzesi, Fransız yapımı 2 Hammer ve ABD yapımı 31 HIMARS füzelerinin de Rus hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü kaydedildi.
Ukrayna’da Yeni Askeri Kazanımlar
Son bir hafta içerisinde Ukrayna'nın Harkiv bölgesinde Lozovaya ve Zagrızovo, Donetsk bölgesinde ise İvanovka, Gigant, Ostrovkisy, Krasnoye, Novıy Trud ve Storojovoye yerleşim birimlerinin Rus ordusunun kontrolüne geçtiği bildirildi. Ayrıca, 51 Ukraynalı askerin esir alındığı bilgisine de yer verildi.
Savaşın başlangıcından bu yana Ukrayna ordusuna ait toplam 650 uçak, 283 helikopter, 38 bin 648 İHA, 590 hava savunma füze sistemi, 20 bin 57 tank ve zırhlı araç, 1504 çok namlulu roketatar, 20 bin 43 obüs ve havan topu ile 29 bin 584 özel askeri aracın imha edildiği vurgulandı.
Kayıplar ve Zayiat İstatistikleri
Ayrıca, Bakanlık açıklamasında, Ukrayna ordusunun 6 Ağustos’tan bu yana Kursk yönünde toplam 44 bin 570 askeri personelini, 259 tankını, 199 piyade savaş aracını, 141 zırhlı personel taşıyıcısını ve 1345 zırhlı aracını kaybettiği açıklandı.