
Rusya'nın Enerji Bakanı Yardımcısı'ndan Açıklama
Rusya Enerji Bakanı Yardımcısı Pavel Sorokin, ABD yaptırımlarının Rusya ile Hindistan arasındaki enerji ticaretini etkilemesini beklemediklerini ifade etti. Sorokin, Hindistan’ın Yeni Delhi şehrinde bir etkinlikte, Rus devlet ajansı TASS’a yaptığı açıklamada, devam eden petrol ticaretine dair umutlu olduklarını belirtti.
Yaptırımlar ve İlişkiler
ABD’nin Rusya’ya yönelik artırdığı yaptırım baskısı altında Hindistan’la olan ilişkilerinden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Sorokin, "İlişkilerimizi korumayı ve etkileşimi sürdürmeyi umuyoruz," dedi. Ayrıca, yaptırımların gayrimeşru bir araç olduğunu dile getiren Sorokin, "Hindistan’la ilişkilerimizi mevcut kısıtlamaları dikkate alarak ikili bir biçimde oluşturuyoruz. Mevcut etkileşim için ortaklarımıza minnettarız" açıklamasında bulundu.
Pragmatizm Temelinde Ekonomik İlişkiler
Sorokin, Hindistan ile olan ekonomik ilişkilerin "pragmatizm temelinde" sürdüğünü ifade ederek, enerji ticaretinin siyasetten bağımsız olması gerektiğini vurguladı. Bunun yanı sıra, Rusya’nın Hindistan’ın toplam petrol ithalatının yaklaşık %40’ını karşıladığını belirtti.