Rusya, Hindistan ile ek S-400 sevkiyatını müzakere ediyor

Dmitriy Şugayev, Hindistan ile ek S-400 sevkiyatları için müzakerelerin sürdüğünü açıkladı; Hindistan ile Su-30 teslimatları da gündemde.

Yayın Tarihi: 03.09.2025 00:53
Güncelleme Tarihi: 03.09.2025 00:53

Rusya, Hindistan ile ek S-400 sevkiyatını müzakere ediyor

Rusya, Hindistan ile ek S-400 sevkiyatını müzakere ediyor

Şugayev: İşbirliğini genişletme fırsatı var

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Dairesi Başkanı Dmitriy Şugayev, Rus haber ajansı TASS aracılığıyla Hindistan ile S-400 hava savunma sistemlerinin ilave sevkiyatının müzakere edildiğini duyurdu.

Şugayev, Hindistan’ın S-400 sistemlerine sahip ülkeler arasında yer aldığını belirterek, «Bu alanda işbirliğimizi genişletmek için bir fırsat var. Bu da yeni sevkiyat anlamına geliyor. Şu anda bunun müzakere aşamasındayız.» ifadelerini kullandı.

Hindistan Savunma Bakanlığının 27 Haziran tarihli açıklamasında, Rus yetkililerle S-400 sevkiyatının yanı sıra Su-30 tipi savaş uçağı sevkiyatının da ele alındığı bildirilmişti.

Taraflar arasında daha önce varılan anlaşma uyarınca Rusya, ilk parti S-400 sevkiyatına 2021 yılında başlamıştı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı