Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Rusya gözünü Harkov'a dikti: Üç yerden saldırıya başladı!

2 yıldır devam eden Rusya ile Ukrayna savaşında Rusya saldırılarını yoğunlaştırdı. Batılı ülkelerin yardımlarının gecikmesi nedeniyle mühimmat problemi yaşayan Ukrayna, şu anda yeni bir saldırıyla daha karşı karşıya… Çünkü Rusya, Harkov’a girebilmek için üç koldan saldırı başlattı!

Yayın Tarihi: 13.05.2024 14:32
Güncelleme Tarihi: 13.05.2024 14:32

Rusya gözünü Harkov'a dikti: Üç yerden saldırıya başladı!

2 yılı geçen Rusya ile Ukrayna savaşında Rusya, Ukrayna’nın doğusunda ciddi ilerlemeler kaydetmek başladı. Batı medyasından yayımlanan haberler kapsamında Rus birliklerinin bugün erken saatlerde Harkov’un Vovchansk kasabasına saldırı başlattığı öğrenildi. Kasabaya üç yönden saldırıldığı öğrenilirken, uluslararası ajanslar, sabah ilk önce Rus ropçuların ve hava kuvvelerinin kasaba ve köyleri hedeflediği aktarıldı. Bombardıman sonrasında sınırı geçen Rus askerleri ise 4 yerleşim yerini daha kontrol altına aldı. Vesele, Neskuchne, Vovchansk ve Lyptsi köylerini ele geçiren Rusya, Harkov için bir adım daha atmış oldu. Rusya’dan gelen açıklamalarda ise en az 9 bölgenin ele geçirildiği ve yeni bir kuzeydoğu cephesi açıldığını kaydetti. 

Savunma hattı yok! 

rusya

Ukraynalı askeri kaynaklar Batı’nın göndereceği silahları göndermemesi nedeniyle kaynakların tükendiğini açıkladı. Ayrıca askerlerin yorgun düştüğü ve düşman güçlerin bir savunma hattı olmaması nedeniyle içeri girebildiği aktarıldı. İngiliz medyası ise yoğun çatışmalar nedeniyle bir Ukraynalı birliğin geri çekilerek gri bölgede Rus kuvvetlerine teslim olduğu öğrenildi. 

6 bin sivil kaçtı! 

Sosyal medyada yer alan görüntülerde bölgede duman bulutları yükselirken, bölgede ikamet eden 6 bin sivil kaçtı. Binalar küle dönerken tahliye ekiplerinin çoğu yaşlı olmak üzere günler boyunca bölge sakinlerini uzaklaştırmata çalıştığı vurgulandı. 

Rus birliklerin orantısız güç kullandığı öne sürülürken, Ukrayna’nın da Rusya’nın Belgorod kentine saldırdığı öğrenildi. 

Ukrayna Belgorod’u hedef aldı! 

Rusya Ukrayna’nın doğusunda ilerlerken, Ukrayna’da Belgorod kentini hedef aldı. Dün hava saldırısı gerçekleştiren Ukrayna, 19 kişiyi öldürürken, 27 kişiyi de yaraladı.