Rusya'da enflasyon, 2023 yılı Şubat ayında yıllık bazda %10,06 olarak kayıtlara geçti. Rusya Federal İstatistik Kurumu (Rosstat) tarafından açıklanan verilere göre, ülkede gıda ürünlerinin fiyatları, geçen yılın aynı ayına göre %11,68 oranında artış gösterdi.
Aynı dönemde, gıda dışı ürünlerin fiyatları %6,07 artarken, hizmet ürünlerinin fiyatları ise %12,67 yükseldi. Bu durum, Rus tüketicilerin yaşam maliyetinin Şubat ayında bir önceki aya göre %0,81, yıllık bazda ise %10,06 artmasına sebep oldu.
Geçtiğimiz Ocak ayında enflasyonun yıllık oranı %9,92 olarak belirlenmişti. Enflasyonun artışı üzerine Rusya Merkez Bankası, Ekim 2024'te politika faizini 200 baz puan artışla %21'e çıkararak, tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştı.