RTÜK Başkanı Şahin'den CHP'nin Medya Boykotu Açıklaması: 'Bu Tutum Gereksiz Gerilim Yaratıyor'

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, CHP liderinin medya boykotunu şiddetle kınadı ve böyle bir çağrının toplumsal barışa zarar vereceğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 19.06.2025 18:24
Güncelleme Tarihi: 19.06.2025 18:24

RTÜK Başkanı Şahin'den CHP'nin Medya Boykotu Açıklaması: 'Bu Tutum Gereksiz Gerilim Yaratıyor'

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in bazı medya kuruluşlarına yönelik boykot çağrısını eleştirdi. Şahin, açıklamalarında, "Ana muhalefet partisi liderinin, Türkiye'nin köklü ve geniş izleyici kitlesine sahip yayın kuruluşlarını hedef alarak, kime ve neye hizmet ettiği belirsiz, en hafif tabirle aymazlık olarak adlandırılabilecek bir boykot çağrısında bulunmasını şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Şahin, Orta Doğu'daki gerginliğe dikkat çekerek, İran-İsrail geriliminin arttığı bir dönemde Türkiye’nin güvenliği ve bölgedeki diplomatik dengelerin test edildiğini vurguladı. "İçeride medyaya yönelik tartışmaları derinleştirip, yayıncılık alanını kutuplaşma aracı haline getirerek boykot çağrısı yapmak sağduyulu ve milli bir yaklaşım değildir" diyerek eleştirilerine devam etti.

RTÜK Başkanı, boykot çağrısının, halkın haber alma hakkına zarar verdiğini belirtti. "Medyayı sistemli biçimde hedef haline getiren bu tür siyasi çıkışlar, halkın farklı kaynaklardan bilgi edinme hakkını doğrudan zedelemektedir" dedi.

Şahin, eleştirinin demokratik hayatın bir parçası olduğunu vurgulayarak, bu eleştirilerin kurumları hedef göstermeye dönüşmemesi gerektiğini ifade etti. Yayıncılık sektörünün, ifade özgürlüğünü savunmanın yanı sıra toplumsal sorumluluk bilinci ile hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Son olarak, medya sektöründe özgürlük ile sorumluluk arasında bir denge kurmanın önemine işaret eden Şahin, "Medyayı hedef göstermek yerine birleştirici, uzlaştırıcı ve sorumlu bir dil benimsemek herkesin ortak görevidir" açıklamasında bulundu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı