Rouen-Caen hattında trenin raydan çıkışı bölgeyi alarma geçirdi
Fransa’nın kuzeyinde Rouen-Caen seferini yapan yolcu treni, yerel saatle 19.45 civarında Cleon ve Tourville-la-Rivière belediyeleri yakınlarında raydan çıktı. Olay, bölgede derhal alarma yol açtı ve kurtarma ekipleri sevk edildi.
kaza yeri ve müdahale:
Seine-Maritime Valiliği, trende yaklaşık 200 yolcunun bulunduğunu bildirerek olayın ardından saat 20.00'de bölgede bir operasyon merkezinin faaliyete geçirildiğini açıkladı. Valilik, güvenlik gerekçesiyle bölge halkına kaza yerinden uzak durma çağrısı yaptı.
Fransa Ulaştırma Bakanı Philippe Tabarot da gelişmeleri duyurdu; Bakanlık verilerine göre trende 180 yolcu bulunuyordu ve yardım için bölgeye 140 itfaiyecinin sevk edildiği belirtildi. Tabarot, yetkililerin durumu yakından takip ettiğini ifade etti.
yapısal hasar ve ilk bulgular:
Fransız basınındaki haberlere göre, trenin vagonlarından birinin ters döndüğü ve dört vagonun raydan çıktığı kaydedildi. Kazayla ilgili konuşan bir polis yetkilisi, trenin yabancı bir cisme çarpmış olabileceğine dair ilk değerlendirmenin yapıldığını bildirdi. Olayla ilgili soruşturma ve teknik inceleme süreci başlatıldı.
Yetkililer, yaralılara yönelik müdahalelerin sürdüğünü ve bölgedeki güvenlik ile ulaşım durumuna ilişkin bilgilerin yetkili kurumlar tarafından paylaşılacağını açıkladı.
Fransa Ulaştırma Bakanı Philippe Tabarot, Rouen-Caen seferini yapan ve 180 yolcunun bulunduğu trenin raydan çıktığı kazada 20 kişinin yaralandığını açıkladı.