Rota Doğa Sporları Kulübü'nün Ağrı Dağı kış tırmanışı güvenlik nedeniyle sonlandırıldı

Rota Doğa Sporları Kulübü yöneticileri Sedat Karacan ve Fatih Cıngü, olumsuz hava nedeniyle Ağrı Dağı'nda 4.500 m'de iniş kararı alarak zirve tırmanışını sonlandırdı.

Yayın Tarihi: 27.01.2026 13:30
Güncelleme Tarihi: 27.01.2026 13:36

Rota Doğa Sporları Kulübü'nün Ağrı Dağı kış tırmanışı güvenlik nedeniyle sonlandırıldı

Rota Doğa Sporları Kulübü'nün Ağrı Dağı kış tırmanışı güvenlik nedeniyle sonlandırıldı

Faaliyet ve kararın gerekçesi

Rota Doğa Sporları Kulübü, Van Gölü Havzası ve çevresini tanıtmak ile doğa bilinci kazandırmak amacıyla yürüttüğü kış faaliyetleri kapsamında Ağrı Dağına planlı bir tırmanış gerçekleştirdi. Kulüp yöneticileri Sedat Karacan ve Fatih Cıngü tarafından yapılan etkinlik, güvenlik önceliği gözetilerek sonlandırıldı.

Faaliyet 19 Ocak tarihinde Çevirmen köyü mevkiinden başladı ve ekip ilk etapta 3.500 metre seviyesinde kamp kurdu. Tırmanışın ikinci gününde takım 4.200 metre yüksekliğindeki kamp alanına ulaştı. Zirve tırmanışı için yapılan gece harekâtı 21 Ocak gecesi başladı ancak ekip, 4.500 metre civarında etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle güvenlik önceliğini esas alıp iniş kararı verdi.

Operasyon yönetimi ve değerlendirme

Faaliyette öne çıkan unsurlar arasında antrenörlerin disiplinli yaklaşımı, ekip uyumu ve yapılan doğru risk değerlendirmesi bulunuyor. Bu unsurlar, olumsuz koşullar altında alınan iniş kararının yaşamı ve ekip güvenliğini önceliklendirdiğini gösteriyor.

Rota Doğa Sporları Kulübü, kış tırmanışlarının zorluklarına rağmen programlarını sürdürüyor ve bölgenin tanıtımı ile doğa bilincinin artırılmasına yönelik çalışmalarını devam ettiriyor. Kulüp, benzer faaliyetlerde güvenlik protokollerine bağlı kalınmasının önemini vurguluyor.

ROTA DOĞA SPORLARI KULÜBÜ’NÜN KIŞ FAALİYETLERİ KAPSAMINDA AĞRI DAĞI’NA GERÇEKLEŞTİRİLEN TIRMANIŞ...

ROTA DOĞA SPORLARI KULÜBÜ’NÜN KIŞ FAALİYETLERİ KAPSAMINDA AĞRI DAĞI’NA GERÇEKLEŞTİRİLEN TIRMANIŞ, ZİRVEYE YAKIN BİR NOKTADA ETKİLİ OLAN OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI NEDENİYLE GÜVENLİK ÖNCELİĞİ GÖZETİLEREK SONLANDIRILDI.

ROTA DOĞA SPORLARI KULÜBÜ’NÜN KIŞ FAALİYETLERİ KAPSAMINDA AĞRI DAĞI’NA GERÇEKLEŞTİRİLEN TIRMANIŞ...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.