Ronald Reagan Havalimanı'ndaki Uçak Kazasında 41 Ceset Çıkarıldı

Washington'daki uçak kazasında Potomac Nehri'nden 41 cesede ulaşıldığı, 28'inin kimliğinin belirlendiği bildirildi.

Yayın Tarihi: 01.02.2025 00:23
Güncelleme Tarihi: 01.02.2025 00:23

Ronald Reagan Havalimanı'ndaki Uçak Kazasında 41 Ceset Çıkarıldı

ABD'deki Uçak Kazasında Cesetler Çıkarıldı

ABD'nin başkenti Washington yakınlarındaki Ronald Reagan Havalimanı'nda meydana gelen tragik uçak kazasında, Potomac Nehri'nden arama kurtarma ekipleri 41 cesede ulaştıklarını duyurdu.

Resmi Açıklamalar ve Süreç

İtfaiye ve Acil Tıp Hizmetleri Şefi John Donnelly, yaptığı basın toplantısında, "41 ceset çıkardık ve bu kurbanlardan 28'inin kimliği kesin olarak belirlendi; bu sabah saat 6 itibarıyla, 18 aileye yakınları bildirildi," şeklinde bilgi verdi. Donnelly, "Tüm cesetleri çıkarmayı umuyoruz" diyerek ekiplerin, diğer cesetlere ulaşmak için enkazın sudan çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Toplantıya katılan diğer yetkililer ise kaza sonrası Ronald Reagan Havalimanı'ndaki 3 pistten ikisinin kapatıldığını, bu durumun günlük yaklaşık 800 uçuştan 100’ünün iptaline yol açtığını belirtti. Arama çalışmalarının olay yerinde ve çevresinde yaklaşık 800 personelin katılımıyla sürdüğü kaydedildi.

Kazanın Detayları

ABD Federal Havacılık İdaresi, 29 Ocak tarihinde Ronald Reagan Havalimanı yakınlarında American Airlines’a ait bir uçağın, Black Hawk tipi askeri helikopterle çarpıştığını duyurdu. Kazada 60 yolcu ve 4 kişilik mürettebatı taşıyan yolcu uçağı ile 3 askeri personelin bulunduğu askeri helikopter Potomac Nehri'ne düştü. Yetkililer, kazada kurtulan olmadığını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, kazanın nedenine ilişkin olarak, "Helikopter, yanlış zamanda yanlış yerdeydi" ifadelerini kullandı. Ayrıca, kazanın "büyük bir trajedi" olduğunu ve önlenebilmesi gerektiğini vurguladı, "Maalesef kazadan kurtulan olmadı" dedi.