Roma'da Gazze ve Lübnan İçin Gösteri Düzenlendi

İtalya'nın başkenti Roma'da binlerce kişi Gazze ve Lübnan'a destek amacıyla yürüyüş yaptı.

Yayın Tarihi: 13.10.2024 00:50
Güncelleme Tarihi: 13.10.2024 00:50

Roma'da Gazze ve Lübnan İçin Gösteri Düzenlendi

Roma'da Gazze ve Lübnan'a Destek Yürüyüşü

İtalya'nın başkenti Roma, İsrail'in saldırıları nedeniyle zor günler geçiren Gazze ve Lübnan'a destek vermek için bir araya gelen binlerce kişiye ev sahipliği yaptı. Yaklaşık 10 bin kişi, Ostiense Meydanı'ndan Vittorio Emanuele Meydanı'na doğru ellerinde Filistin bayrakları ve çeşitli dövizlerle yürüyüş yaptı.

Sloganlar ve Pankartlar

Katılımcılar, "Filistin halkına yönelik soykırım dursun", "Lübnan'da katliam dursun" ve "Özgür Gazze - Özgür Lübnan" yazılı pankartlar tutarak, sık sık "Özgür Filistin" ve "Hepimiz antisiyonistiz" sloganları attılar.

Kolezyum'un Önünde Büyüleyici Anlar

Göstericiler, Roma'nın simgesi olan Kolezyum önünden geçerken büyük bir Filistin bayrağı açtılar ve bayrağın renkleriyle meşaleler yaktılar. Bu görsel şölen, yürüyüşe renk kattı.

Güvenlik Önlemleri ve Sonuç

Protesto sırasında, polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Yürüyüş, planlandığı gibi olaysız bir şekilde sona erdi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı