Rize'de kar nedeniyle 63 köy yolu ulaşıma kapandı; 124 personel ve 56 iş makinesiyle çalışmalar sürüyor

Rize'de yoğun kar yağışı sonucu 63 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi, 124 personel ve 56 iş makinesiyle yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 21.01.2026 14:17
Güncelleme Tarihi: 21.01.2026 14:19

Rize'de kar nedeniyle 63 köy yolu ulaşıma kapandı; 124 personel ve 56 iş makinesiyle çalışmalar sürüyor

Rize'de 63 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı

Doğu Karadeniz'i etkisi altına alan kar yağışı, Rize genelinde ulaşımda aksamalara yol açtı. 63 köy yolu yoğun kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Durumu gidermek üzere Rize İl Özel İdaresi il genelinde yol açma çalışmalarını yoğunlaştırdı.

İlçelere göre kapanan yollar ve yürütülen çalışmalar

İkizdere ilçesinde şiddetli kar nedeniyle 29 köyden 22'sinin yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi tarafından görevlendirilen 9 personel ve 4 iş makinesi ile yolların açılması için çalışma başlatıldı.

Hemşin ilçesinde 8 köyden 6'sının yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı; burada da kar temizleme için 7 personel ve 3 iş makinesi görevlendirildi.

Ardeşen ilçesinde 7, Çamlıhemşin ilçesinde 8, Çayeli ilçesinde 13, Derepazarı ilçesinde 1, Fındıklı ilçesinde 2 ve Pazar ilçesinde 4 köy yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Ulaşımın kesintisiz sürdürülmesi amacıyla Rize İl Özel İdaresi, il genelinde 56 iş makinesi ve 124 personel ile kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Yaylalarda kar kalınlığı 1,5 metreyi aştı

Yaylalarda ölçülen kar kalınlıkları da yüksek seviyelere ulaştı. Handüzü Yaylası'nda kar kalınlığı 228 santimetre olarak ölçülürken, Çamlıhemşin ilçesi Palovit Yaylası'nda 169 santimetre, İkizdere ilçesindeki Cimil Yaylası'nda 161 santimetre ve Çağrankaya Yaylası'nda 143 santimetre olarak kaydedildi.

Yetkililer, ulaşımın güvenli şekilde sağlanması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini bildiriyor.

RİZE’DE KAR YAĞIŞI NEDENİYLE 63 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANIRKEN RİZE İL ÖZEL İDARESİ TARAFINDAN 124...

RİZE’DE KAR YAĞIŞI NEDENİYLE 63 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANIRKEN RİZE İL ÖZEL İDARESİ TARAFINDAN 124 PERSONELDEN OLUŞAN EKİPLE KAR TEMİZLEME ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

RİZE’DE KAR YAĞIŞI NEDENİYLE 63 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANIRKEN RİZE İL ÖZEL İDARESİ TARAFINDAN 124...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.