Proje ve ihale tarihi:
Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde uzun süredir beklenen ulaşım yatırımı için yapım ihalesinin 15 Eylül 2026 tarihinde gerçekleştirileceği açıklandı. Belediye Başkanı Mehmet Begit sosyal medya paylaşımında projenin ilçenin trafik yükünü azaltacağını belirtti.
Koridor ve yapısal unsurlar:
Proje kapsamında planlanan şehir geçişi uzunluğu 3,5 kilometre olarak bildirildi. Yeni güzergâhta bölünmüş yol yapılması öngörülürken, projede bir FSK, bir üstgeçit köprüsü ve 195 metre uzunluğunda çift tüp tünel yer alıyor. Fırat Nehri üzerinde inşa edilmesi planlanan yeni çift köprünün uzunluğu ise 1.197 metre olarak ifade edildi; mevcut Birecik Köprüsü ise 710 metre uzunluğunda bulunuyor.
Belediye değerlendirmesi ve teşekkürler:
Başkan Begit, projenin ilçenin ulaşımını rahatlatacağını ve şehir içi trafik yükünü azaltacağını vurgulayarak yatırımın hayırlı olmasını diledi. Begit, projenin kazandırılmasında emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, bölge milletvekilleri ile AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı M. İlhami Günbeği ve Birecik İlçe Başkanı Erol Ergin Açılan'a teşekkür etti.
İhalenin planlanan tarihte gerçekleştirilmesi halinde proje uygulama aşamasına geçecek olup, kent içi trafik düzenlemeleri ve ulaşım koridorunda somut değişiklikler bekleniyor.
BİRECİK'TE 2’NCİ KÖPRÜ İÇİN İHALE TARİHİ BELLİ OLDU