Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Riyad da oynanacak olan süper kupa finali iptal oldu! Takımlar, Türkiye'ye geri dönüyor.

Gün içerisinde gündemde olan süper kupa finalinde Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının olduğu formalarla maç öncesi hazırlığa izin verilmedi. Galatasaray ve Fenerbahçe ortak bir bildiri yayınlayarak maça çıkmama kararı aldı.

Yayın Tarihi: 29.12.2023 20:59
Güncelleme Tarihi: 29.12.2023 22:11

Riyad da oynanacak olan süper kupa finali iptal oldu! Takımlar, Türkiye'ye geri dönüyor.

Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde oynanması planlanan Türkiye Süper Kupa finali gün içerisinde bir çok kez gündeme geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek arasındaki toplantının ardından takımlar bulundukları otelden çıkmayarak stada giriş yapmadı. 

Süper Kupa finali neden iptal oldu?

Fenerbahçe, Atatürk'ün fotoğraflarının bulunduğu formalarla maçtan önce ısınma için giyecekti

Toplantı sonrası, stada gidilmesi beklenirken, yeni bir gelişme yaşandı. Fenerbahçe, maç öncesi ısınmaya Atatürk baskılı tişörtlerle çıkacağını duyurdu. Ancak, Suudi Arabistan yetkilileri bunu kabul etmedi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bu durumda maça çıkmayacaklarını açıkladı. Fenerbahçe, kamp yaptığı otele geri döndü. Sarı-lacivertliler, Atatürk tişörtleriyle ısınmaya çıkmakta ısrar ediyor.

Galatasaray, 100.yıla özel forma ile maça çıkacaktı

Galatasaray takımı da maç öncesi Atatürk fotoğrafının bulunduğu formalarla ısınmaya çıkmak istedi. İki takımın talebi de Suudi yetkililerce reddedildi. Süper Kupa finalinin oynanıp oynanmayacağı konusunda resmi bir açıklama bekliyor. Beklenen açıklama akşam saatlerinde geldi. Galatasaray ile birlikte Fenerbahçe maça çıkmayacaklarını açıkladılar. 

Galatasaray, Riyad'dan Türkiye'ye ne zaman dönüyor?

Galatasaray kafilesini taşıyan uçak saat 04:00'te İstanbul Havalimanı'nda olacak.

Fenerbahçe, Riyad'dan Türkiye'ye ne zaman dönüyor?

Fenerbahçe kafilesini taşıyan uçak saat 04:15'te Sabiha Gökçen Havalimanı'nda olacak.

Statta İstiklal Marşı okundu

Süper Kupa finalinde karşılacak olan Galatasaray ve Fenerbahçe maçını izlemek için stada gelen seyirciler istiklal marşı okumaya başladı. İstiklal marşı okunurken stad yönetimi hopörlerden gelen şarkı sesini yükselterek İstiklal Marşı sesini bastırmak istedi.

Süper Kupa finali ne zaman oynanacak?

Süper Kupa finalinin ertelendiğine dair Okan Buruk'tan açıklama geldi. Maçın, belirlenen tarihte, 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20:45'te Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanıyordu. Maç, ATV'den canlı olarak yayınlanacaktı. Fakat Galatasaray oyuncuları İstanbul'a dönmek için yola çıktı ve malzemecileri de stattan ayrıldı. Süleyman Rodop'un haberine göre Fenerbahçeli oyuncular da İstanbul'a dönüyor.

Riyad da oynanacak olan süper kupa finali iptal oldu! Takımlar, Türkiye'ye geri dönüyor.

 Stadyumda “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sesleri yükseldi.

Riyad da oynanacak olan süper kupa finali iptal oldu! Takımlar, Türkiye'ye geri dönüyor.

 

Türk takımlarından Galatasaray ve Fenerbahçe'nin maça çıkmamasına desteği sürüyor

Beşiktaş, Samsun ve Ankaragücü yönetimi Süper Kupa finalinin kendi statlarında oynanması teklifinde bulunarak maça ev sahipliği yapabileceklerini dile getirdiler.