Restoratif Diş Hekimliği Derneği 26. Uluslararası Kongresi Gaziantep’te düzenlendi
Gaziantep’te gerçekleştirilen Restoratif Diş Hekimliği Derneği 26. Uluslararası Kongresi, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden akademisyen ve diş hekimlerinin katılımıyla yapıldı. Kongre, GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Gürsel Sürmelioğlu başkanlığında yürütüldü ve hem bilimsel içeriği hem de kent tanıtımı açısından önemli bir zemin sundu.
Açılış ve temsilcilerin katılımı
Açılış törenine; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Güzel, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, SANKO Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu, Gaziantep Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Dt. Yücel Özbaş ve GBB Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Özer katıldı. Açılış konuşmalarında Gaziantep’in bilimsel toplantılar için uygun bir merkez olduğuna ve sağlık alanındaki gelişmelere katkısına vurgu yapıldı.
Bilimsel oturumlar ve Atatürk’ü Anma Programı
Kongre kapsamında gerçekleştirilen bilimsel oturumlarda restoratif diş hekimliğine ilişkin güncel yaklaşımlar, uygulama örnekleri ve akademik tartışmalar ele alındı. Ayrıca 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı düzenlendi; törende Doç. Dr. Mehmet Biçiçi, Atatürk’ün bilimsel düşünceye verdiği önemi vurgulayan bir konuşma yaptı. Anma programı, kongrenin bilimsel gündemi ile ulusal hafızayı birleştiren bir içerik sundu.
Sosyal etkinlikler ve kentle etkileşim
Kongre süresince düzenlenen sosyal etkinliklerde katılımcılar Gaziantep’in gastronomisi ve kültürel mirası hakkında bilgi edindi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in açılış konuşmasında da belirtildiği gibi, böyle etkinlikler hem kent tanıtımına katkı sağlıyor hem de katılımcılar arasında daha güçlü akademik ve mesleki ilişkiler kurulmasına imkan tanıyor.
Kapanış ve gelecek hazırlıkları
Restoratif Diş Hekimliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Esra Can, kongrenin bilimsel bilgi paylaşımını artırdığını ve meslektaşlar arası iletişimi güçlendirdiğini belirtti. Kapanışta kongreye katkı sunan tüm katılımcılara teşekkür edilerek bir sonraki kongreye yönelik hazırlıkların başlatıldığı duyuruldu.
Değerlendirme: Bu tür ulusal ve uluslararası kongreler, restoratif diş hekimliğinde bilgi aktarımını hızlandırırken üniversiteler, meslek odaları ve yerel yönetimler arasındaki işbirliğini de pekiştirir. Gaziantep’in ev sahipliği, kentin hem akademik hem de kültürel tanıtımı açısından somut bir fırsat sunmaktadır.
GAZİANTEP’TE RESTORATİF DİŞ HEKİMLİĞİ DERNEĞİ TARAFINDAN DÜZENLENEN 26. ULUSLARARASI KONGRE, TÜRKİYE’NİN ÇEŞİTLİ ÜNİVERSİTELERİNDEN AKADEMİSYEN VE DİŞ HEKİMLERİNİN KATILIMIYLA YAPILDI.