Ressam Rauf Tuncer'in "Otağ" Serisi Fatih'te Sergilendi
Ressam Rauf Tuncer'in "Otağ" sergisi, Fatih Belediyesi Nusret Çolpan Sanat Galerisi'nde kapılarını açtı. Sergide, Tuncer'in ilk kez sanatseverlere sunduğu Otağ serisinin yanı sıra, farklı koleksiyonlardan yaklaşık 35 resim, gravür kalıpları ve baskı malzemeleri de yer aldı. Açılışa sanat dünyasından pek çok davetli, öğrenci ve sanatsever katıldı.
Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergide 5-6 farklı seriden eserler seçerek sergi seçkisini oluşturduklarını belirtti. "Sergileyemediğimiz çok daha eser ve seriler de var." diyen Tuncer, sergide gravür için kullanılan ekipmanların da bulunduğunu vurguladı. "Ben hayatımda hiç siyah kullanmadım, renkleri seviyorum. Siyah olmadığında renkler ölmüyorlar." ifadeleriyle sanatsal duruşunu dile getirdi.
Türk Kültürünü Yansıtan Eserler
Türk tarihine ait birçok unsuru eserlerinde işlemiş olan Tuncer, "Türk kültürüne has ne varsa çalışmaya çalıştım. Eserlerimde Orhun alfabesinden metinler de yer alıyor. Bu sayede her eser bir veciz anlam taşıyor." şeklinde konuştu. Otağ serisinin ilk kez sanatseverlerle buluştuğu sergide yer veremedikleri diğer seriler için ise büyük mekanların gerekebileceğini ifade etti.
Belediye Başkanı'ndan Övgü Dolu Sözler
Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Rauf Tuncer'in eserlerinin Türk resmi için büyük önem taşıdığını belirtti ve "Son dönemde 86 milyonluk bir ülke için Türk resminin yeterli sayıda sanatçı ürettiği söylenemez." dedi. Turan, Nusret Çolpan Sanat Galerisi'nin kütüphane girişinde yer aldığını ve öğrenci yoğunluğunun yüksek olduğunu belirterek sergi için teşekkür etti.
Küratörden Önemli Değerlendirmeler
Küratör Mehmet Lütfi Şen, serginin sanatseverler için önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, "Rauf Tuncer, Türk resminin en büyük sorunlarından biri olan 'kendi olma' konusunda büyük bir irade gösterdi." dedi. Şen, Tuncer'in Türk resminin öksüz yönlerini aydınlatacak bir sanatçı olduğunu belirtti.
Otağ sergisi, Fatih Belediyesi'nin Fatih Merkez Kütüphanesi içinde bulunan Nusret Çolpan Sanat Galerisi'nde, 20 Temmuz'a kadar görülebilecek.
Rauf Tuncer'in resim, serigrafi ve gravür sergisi "Otağ", Fatih Belediyesi Nusret Çolpan Sanat Galerisi'nde kapılarını açtı. Ressam Rauf Tuncer, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Rauf Tuncer'in resim, serigrafi ve gravür sergisi "Otağ", Fatih Belediyesi Nusret Çolpan Sanat Galerisi'nde kapılarını açtı. Ressam Rauf Tuncer, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.