Resepsiyonda görüşme: şehit babasının tepkisine vali Yılmaz’dan yanıt

Eskişehir'de 29 Ekim töreninde iki kez yerinden kaldırıldığını söyleyen şehit babası Alişan Şahin, resepsiyonda Vali Erdinç Yılmaz ile görüşüp rahatsızlığını dile getirdi.

Yayın Tarihi: 29.10.2026 21:02
Güncelleme Tarihi: 29.10.2026 21:36

Resepsiyonda görüşme: şehit babasının tepkisine vali Yılmaz’dan yanıt

Eskişehir töreninde yaşanan tartışma resepsiyonda konuşuldu

Eskişehir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 103. yılı kutlamaları sırasında Atatürk Bulvarı'ndaki resmi törende protokol oturma düzeninde yaşanan uygulama, şehit Jandarma Uzman Onbaşı Şükrü Şahin'in babası Alişan Şahin tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Gün içinde iki kez yerinden kaldırıldığını belirten Şahin, akşam düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu'nda Eskişehir Valisi Erdinç Yılmaz ile bir araya geldi ve gözlemlerini aktardı.

Tören sırasında yaşananlar:

Şahin, törende bir yere oturup daha sonra kaldırıldığını, ikinci bir yerde de aynı şekilde yerinden alındığını belirterek bu durumun kendisini üzdüğünü ifade etti. Sohbet sırasında, tepkisinin devlete ya da makama yönelik olmadığını, amaçlarının vatan ve devletle dayanışma göstermek olduğunu vurguladı. Şahin sözlerinde, "Biz kendi açımızdan; şimdi bir geldik, bir yere oturduk. Oradan kaldırıldım. İkinci bir yere oturdum, oradan da kaldırıldım. Gerçekten zoruma gitti" ifadelerine yer verdi ve "Acaba değersizleşiyor muyum? Acaba ötekileştiriliyor muyuz" endişesini paylaştı.

Vali Yılmaz'ın yanıtı ve takip sözü:

Resepsiyonda Şahin'i dinleyen Vali Erdinç Yılmaz, yaşananın üzücü olduğunu belirterek uygulamayı yanlış bulduğunu söyledi. Vali Yılmaz, "Haklısın, oradan kaldırılmaları yanlış olmuş. İkinci defa kaldırmaları çok yanlış, gereğini yapacağım" diyerek konunun takipçisi olacağını ve ilgili personele gerekli uyarının yapılacağını bildirdi. Ayrıca Yılmaz, törende coşkulu bir program olduğunu, şehit yakınları ve gaziler üzerinde özel titizlik gösterildiğini; bu nedenle böyle bir durumun yaşanmasının kendisini derinden üzdüğünü kaydetti.

Görüşme, şehit babasının rahatsızlığının doğrudan yetkili mercilere iletilmesi ve benzer durumların tekrarlanmaması yönünde bir beyanla sonlandı. Hem Şahin hem de Vali Yılmaz, devlet ve şehit yakınları arasındaki bağın korunmasının önemine vurgu yaptı.

ESKİŞEHİR'DE CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİNDE OTURMA DÜZENİNE TEPKİ GÖSTEREN ŞEHİT JANDARMA UZMAN...

ESKİŞEHİR'DE CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİNDE OTURMA DÜZENİNE TEPKİ GÖSTEREN ŞEHİT JANDARMA UZMAN ONBAŞI ŞÜKRÜ ŞAHİN’İN BABASI ALİŞAN ŞAHİN, AKŞAM DÜZENLENEN CUMHURİYET RESEPSİYONU'NDA VALİ ERDİNÇ YILMAZ İLE BİR ARAYA GELDİ.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.