olayın ayrıntıları:
Olay, 12 Temmuz günü Adana'nın Yüreğir ilçesinde, Karşıyaka Devlet Hastanesi önünde başladı. İddiaya göre, B.A. hastaneye refakatçi gibi geldi ve bir süre etrafta keşif yaptıktan sonra park halindeki bir motosikleti gözlerine kestirdi. Zanlı, motosikleti düz kontak yöntemiyle çalıştırıp çalarak olay yerinden uzaklaştı.
Kaynaklara göre aynı kişi, olayın üzerinden 3 gün geçtikten sonra bu kez Yüreğir ilçesi Güneşli Mahallesi'nde yine park halindeki bir motosikleti aynı yöntemle çaldı. Her iki hırsızlık anı çevredeki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
kamera kayıtları ve soruşturma:
Görüntülerin incelenmesi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri soruşturma başlattı. Ekipler, güvenlik kamerası kayıtlarını değerlendirdi ve şüphelinin kimliğini tespit ederek yakalamaya yönelik çalışma yürüttü.
Yapılan operasyon sonucunda yakalanan B.A.'nın emniyetteki ifadesinde, iddialara göre, "Eve dönmek için çaldım. Motosikletleri de koyduğum yeri hatırlamıyorum" dediği aktarıldı. Soruşturma kapsamında ifadeleri alınan zanlı, adliyeye sevk edildi.
Mahkeme süreci sonucunda şüpheli çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Olayın detayları ve görüntüler üzerinden yürütülen soruşturma devam ediyor.
ADANA'DA HASTANEYE REFAKATÇİ GİBİ GELDİĞİ ÖNE SÜRÜLEN ŞÜPHELİ, PARK HALİNDEKİ MOTOSİKLETİ DÜZ KONTAK YÖNTEMİYLE ÇALDI. AYNI ZANLININ 3 GÜN SONRA İKİNCİ BİR MOTOSİKLETİ DE AYNI YÖNTEMLE ÇALDIĞI BELİRLENİRKEN, İKİ HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI.