Refahiye'de Orçul festivali etkinlikleri
Türkiye’nin 27. ve son Başbakanı, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, Erzincan’ın Refahiye ilçesinde bu yıl 5’incisi düzenlenen Geleneksel Orçul Doğa ve Kültür Festivaline katıldı. Festival alanında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Yıldırım, hemşehrileriyle sohbet ederek programlara iştirak etti.
Festivalde buluşma ve programlara katılım:
Yıldırım, festival boyunca ziyaretçilerle samimi diyaloglar kurdu ve etkinliklerin akışı içinde düzenlenen programlara katıldı. Yerel halkla doğrudan temas kurması, festival atmosferinin canlı ve katılımcı bir zeminde sürmesine katkı sağladı.
Paylaşım ve kültürel miras vurgusu:
Programın ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yıldırım, Orçul’un doğal güzellikleri ve kültürel değerlerine dikkat çekti. Yıldırım paylaşımında, "Doğasıyla, kültürüyle ve köklü değerleriyle Can Erzincan’ımızın gözbebeği Orçul’da düzenlenen 5. Geleneksel Orçul Doğa ve Kültür Festivali’nde hemşehrilerimizle bir araya geldik." ifadelerini kullandı.
Yıldırım, etkinliğin birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren önemli organizasyonlardan biri olduğunu belirterek, geçmişten geleceğe uzanan kültürel mirasın yaşatılmasına katkı sağlayanlara teşekkür etti ve festivalin hayırlı olmasını diledi.
BİNALİ YILDIRIM REFAHİYE'DEKİ ORÇUL FESTİVALİ'NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU