Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,2 0%
EURO
35,08 0,18%
ALTIN
2.509,72 0,87%

Refah’ta katliam: İsrail’in bombaları 25 Filistinliyi öldürdü

İsrail Gazze'yi bombalamaya devam ediyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine acımasızca saldırdı. Saldırılarda aralarında kadın, çocuk ve gazetecilerin de olduğu 25 Filistinli şehit oldu. İsrail, 74 gündür devam eden saldırılarında Gazze’de 19 bin 453 Filistinliyi katletti.

Yayın Tarihi: 19.12.2023 09:48
Güncelleme Tarihi: 19.12.2023 09:48

Refah’ta katliam: İsrail’in bombaları 25 Filistinliyi öldürdü

İsrail ordusu, 7 Ekim’de başlattığı Gazze’ye yönelik saldırılarını 74 gündür aralıksız sürdürüyor. Saldırılarda sivil yerleşim yerleri, hastaneler, okullar ve camiler hedef alınarak Gazze’nin altyapısı ve yaşam kaynakları tahrip ediliyor. Saldırılarda aralarında kadın, çocuk, yaşlı ve gazetecilerin de olduğu 19 bin 453 Filistinli şehit oldu, binlerce kişi yaralandı. Gazze’de yaşayan 1,9 milyon Filistinli, İsrail’in silah zoruyla uyguladığı abluka altında, barınma, gıda, temiz su, ilaç ve sağlık hizmetlerinden mahrum şekilde hayatta kalmaya çalışıyor. İsrail, Gazze’yi yok etmek için her türlü vahşeti işlerken, Filistin halkı, işgale ve zulme karşı direnişini sürdürüyor.

REFAH’TA KANLI GÜN

Filistin resmi haber ajansı WAFA, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının 74. gününde Refah kentini hedef aldığını duyurdu. İsrail uçakları, Refah’ta sivil yerleşim yerlerini bombaladı. Saldırılarda onlarca kişi yaralanırken, en az 25 Filistinli hayatını kaybetti.

Şehit olan Filistinliler arasında Zarab ailesinden 14, Attiya ailesinden 8 ve Abdulal ailesinden 3 kişi bulunuyor. Ayrıca, Filistinli gazeteci Adil Zarab da İsrail’in bombaları altında can verdi. İsrail saldırılarında 7 Ekim’den bu yana 94 Filistinli gazeteci şehit oldu.

İsrail ordusu, Refah’ın yanı sıra Nuseyrat Mülteci Kampı, Han Yunus ve Deyr Belah bölgelerini de vahşice bombaladı. Bu bölgelerde de çok sayıda yaralı ve şehit olduğu bildirildi.

gazze

GAZZE’DE İNSANLIK DRAMI

İsrail, 7 Ekim’de Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın “Filistinlilere ve kutsal değerlere yönelik ihlallere karşılık verme” gerekçesiyle düzenlediği saldırılara misilleme olarak Gazze’ye saldırmaya başladı. İsrail, 7 Ekim’deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında en az 8 bini çocuk, 6 bin 200’ü kadın olmak üzere, 19 bin 453 Filistinli öldü. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze’ye saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana 129’u karadan işgal sürecinde olmak üzere 461 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

gazze

Çatışmalara 24 Kasım’da 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan “insani arada” 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 301 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Lübnan’daki Hizbullah’ın sınır hattındaki çatışmalarında ise 24 Lübnanlı sivil, 109 Hizbullah mensubu ve 5 İsrailli sivil ile 6 İsrail askeri öldü.

Gazze’de silah zoruyla abluka altında yerinden edilen 1,9 milyon Filistinli, barınma, gıda, temiz su, ilaç ve sağlık hizmetlerinden yoksun şekilde yaşam mücadelesi veriyor.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, uluslararası toplumun tepkisine rağmen devam ediyor. Filistin halkı, İsrail’in işgaline ve zulmüne karşı direnişini sürdürüyor.