Recep Yazıcıoğlu barajında üç arkadaşın iki gün süren bekleyişi dev balıkları getirdi

Afyonkarahisarlı üç amatör balıkçı, Denizli'deki Recep Yazıcıoğlu Barajı'nda yaklaşık 120 ve 85 kilo olan iki yayın balığını yakalayıp tekrar suya bıraktı.

Yayın Tarihi: 22.09.2026 11:02
Güncelleme Tarihi: 22.09.2026 11:13

Recep Yazıcıoğlu barajında üç arkadaşın iki gün süren bekleyişi dev balıkları getirdi

zorlu av: gece mücadelesi ve sabah sürprizi:

Afyonkarahisar'dan Denizli'deki Recep Yazıcıoğlu Baraj Gölü'ne giden üç amatör balıkçı, Recep Doğan, Mehmet Süleyman Çırak ve Recep Türkmen, oltalarına takılan iki büyük yayın balığıyla karşılaştı. İlk balık gece saatlerinde yaklaşık iki saatlik uğraş sonunda kıyıya çıkarıldı; sabah ise oltalara ikinci bir yayın balığı takıldı.

Amatör balıkçıların tahminine göre birinin ağırlığı yaklaşık 120 kilo, diğerinin ise yaklaşık 85 kiloydi. Balıkları ağlardan çıkarmak için, iki günlük bekleyişin ardından sudan alma çabaları yaklaşık iki saat sürdü.

av anı ve tanıklıklar:

Recep Doğan, daha önce bu büyüklükte balık yakalamadıklarını belirterek, uzun uğraş ve heyecanı şöyle anlattı: "İlk defa Recep Yazıcıoğlu Barajı'nda bu kadar büyük yayın balığı yakaladık. Arkadaşlarımla dün gece iki saat sudan çıkarmak için uğraştık ve gözlerimize inanamadık." Doğan, av sezonu boyunca baraja her hafta geldiklerini de sözlerine ekledi.

yakala bırak kararı:

Balıkları su kenarında bir süre muhafaza eden amatör balıkçılar, kendilerinin ve üyesi oldukları derneğin prensibi gereği balıkları geri bırakma kararı aldı. Doğan, derneklerinin sloganı olan yakala bırak anlayışını benimsediklerini ve iki dev yayın balığını tekrar suya saldıklarını ifade etti.

DENİZLİ RECEP YAZICIOĞLU BARAJI’NDA BALIK TUTAN ÜÇ AMATÖR BALIKÇI, YAKLAŞIK 120 VE 85 KİLO...

DENİZLİ RECEP YAZICIOĞLU BARAJI’NDA BALIK TUTAN ÜÇ AMATÖR BALIKÇI, YAKLAŞIK 120 VE 85 KİLO OLDUĞUNU TAHMİN EDİLEN İKİ YAYIN BALIĞI YAKALADI.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!