Ravanda Kalesi çevresine kınalı keklik salındı

Kilis’te düzenlenen etkinlikle kınalı keklikler Ravanda Kalesi çevresindeki doğal yaşam alanlarına salınarak biyolojik mücadele ve yaban hayatı desteklendi.

Yayın Tarihi: 02.07.2026 11:03
Güncelleme Tarihi: 02.07.2026 11:04

Ravanda Kalesi çevresine kınalı keklik salındı

Ravanda Kalesi çevresine kınalı keklik salındı

Kilis’te tarımsal zararlılarla biyolojik mücadeleyi, yaban hayatının güçlendirilmesini ve ekolojik dengenin korunmasını hedefleyen bir salım etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında kınalı keklikler Ravanda Kalesi çevresindeki doğal yaşam alanlarına bırakıldı.

etkinlik ve katılımcılar

Çalışmalar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütüldü. Programa Kilis Valisi Ömer Kalaylı, Vali Yardımcısı Okan Dağlı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Mustafa Gözel ile il protokolü katıldı.

amaç ve beklenen etkiler

Salınan kınalı kekliklerin bölgede kene ve süne gibi tarımsal zararlılarla biyolojik mücadeleye katkı sağlaması, yaban hayatı popülasyonunu güçlendirerek ekolojik dengenin korunmasına destek olması hedefleniyor. Yetkililer, bu tür faaliyetlerin hem doğal yaşamın korunmasına hem de tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanmasına katkı sunduğunu belirterek benzer çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

KİLİS'TE TARIMSAL ZARARLILARLA BİYOLOJİK MÜCADELE, YABAN HAYATININ DESTEKLENMESİ VE EKOLOJİK...

KİLİS'TE TARIMSAL ZARARLILARLA BİYOLOJİK MÜCADELE, YABAN HAYATININ DESTEKLENMESİ VE EKOLOJİK DENGENİN KORUNMASI AMACIYLA DÜZENLENEN ETKİNLİKTE KINALI KEKLİKLER RAVANDA KALESİ ÇEVRESİNDEKİ DOĞAL YAŞAM ALANLARINA BIRAKILDI.

KİLİS'TE TARIMSAL ZARARLILARLA BİYOLOJİK MÜCADELE, YABAN HAYATININ DESTEKLENMESİ VE EKOLOJİK...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.