Quito'da Türk Mutfağı: Şef İbrahim Yegin'in Santa Clara Pazarı'ndaki Restoranı

22 yıl önce Quito'ya giden şef İbrahim Yegin, Santa Clara Pazarı'nda açtığı restoranda döner, kebap ve geleneksel Türk lezzetlerini Ekvadorlulara tanıtıyor.

Yayın Tarihi: 24.01.2026 11:42
Güncelleme Tarihi: 24.01.2026 11:42

Quito'da Türk Mutfağı: Şef İbrahim Yegin'in Santa Clara Pazarı'ndaki Restoranı

Quito'da Türk mutfağı Santa Clara Pazarı'nda yerini aldı

Şef İbrahim Yegin, 22 yıl önce Ekvador'un başkenti Quito'ya gelerek Türkiye'nin geleneksel lezzetlerini Latin Amerika'ya taşımayı amaçladı. Restoranında döner, kebap ve diğer Türk mutfağı tatları, hem yerel halkın hem de turistlerin ilgisini çekiyor.

Şefin hikayesi ve restoranın kuruluşu

İstanbul'un geleneksel lezzetlerini Quito'ya taşıma hedefiyle yola çıkan Yegin, başkentteki yüksek kira bedelleri nedeniyle bir süre Türkiye'ye dönmek zorunda kaldı. Yıllar sonra Quito'ya geri gelerek restoranını Santa Clara Pazarı içinde açtı ve buradaki menüyle Türk mutfağının sunduğu çeşitliliği yerel sofralara taşıdı.

İbrahim Yegin şöyle diyor: "İnsanlar Türk kültürünü gerçekten seviyor. Birçok müşteri Türk yemeklerini özellikle Türk dizileri sayesinde merak edip geliyor. Herkes Türk dizilerini izliyor"

Müşteri deneyimleri ve yerel ilgi

Ekvadorluların Türk mutfağına ilgisi, malzemelerin bulunabilirliği ve kültürel ögelerle de destekleniyor. Ekvadorlu çevirmen Mercedes Ruiz şunları belirtiyor: "Bu tür yemekler çok seviliyor. Nohut, mercimek, sebze gibi malzemeler kolayca bulunabiliyor. Ayrıca kültürlerini de seviyoruz. El sanatları, geleneksel örtüler, hatta nargile. Bu restoranda nargileler çok ilgi görüyor"

Pazarı gezen ziyaretçiler de farklı lezzetleri denemekten memnun. Diana Flores deneyimini şöyle özetliyor: "Farklı ülkelerin lezzetlerini denemek çok cazip. Bu kez Türk yemeklerini tattım; döner ve kebap yedim"

Quito Belediyesi'nin turizm ve kültürel etkileşim çalışmaları

Quito Belediyesi, geleneksel pazarları turistik merkezlere dönüştürme hedefiyle kültürel etkileşimi teşvik eden projeler yürütüyor. Bu kapsamda toplam 240 esnafa, şehrin turizm potansiyelini artırmak için eğitimler veriliyor. Programlar arasında, Türkiye gibi farklı kültürlerden gelen ziyaretçilerle iletişimi güçlendirmek amacıyla İngilizce dersleri de bulunuyor.

Catalina Chavez (Metropolitan Turizm Şirketi yetkilisi) projeyi şöyle anlatıyor: "Turizm Pazarları adlı proje sayesinde belediye olarak esnafa yönelik eğitimler ve atölye çalışmaları düzenliyoruz. Böylece satıcılar, ziyaretçileri karşılamaya ve ürünleri etrafında deneyimler sunmaya hazır hale geliyor"

Ekvador’un başkenti Quito’ya 22 yıl once gelen Türk şef İbrahim Yegin, Türkiye’nin geleneksel...

Ekvador’un başkenti Quito’ya 22 yıl once gelen Türk şef İbrahim Yegin, Türkiye’nin geleneksel lezzetlerini Latin Amerika’ya tanıtıyor. Restoranında döner, kebap ve Türk mutfağının eşsiz tatları, yerel halk ve turistler tarafından büyük ilgi görüyor.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.