Pütürge'de Yediyol Mahallesi etrafında yayılan arazi yangınına çok sayıda ekip müdahale ediyor

Malatya'nın Pütürge ilçesi Yediyol Mahallesi'nde saat 13.22'de çıkan arazi yangınına, Valilik koordinasyonunda 20 araç ve 55 personel müdahale ediyor.

Yayın Tarihi: 05.08.2026 20:02
Güncelleme Tarihi: 05.08.2026 20:22

Pütürge'de Yediyol Mahallesi etrafında yayılan arazi yangınına çok sayıda ekip müdahale ediyor

Pütürge'de arazi yangınına müdahale sürüyor

Malatya'nın Pütürge ilçesi Yediyol Mahallesi'nde saat 13.22'de başlayan arazi yangınına, ihbarın ardından hızla müdahale başlatıldı. Valilik koordinasyonuyla bölgeye sevk edilen ekipler yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Ekiplerin sevk ve müdahale düzeni:

İhbarı takiben AFAD, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Orman İşletme Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri bölgeye yönlendirildi. Müdahale çalışmaları Valilik gözetiminde koordineli şekilde yürütülüyor.

Görevli araç ve personel dağılımı:

Yangın bölgesinde görev yapan birlikler arasında AFADa ait 1 araç ve 4 personel, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'ne ait 8 araç ve 25 personel, Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 4 araç, 2 ilk müdahale aracı, 2 arazöz ve 16 personel ile Jandarma'ya ait 2 araç ve 10 personel bulunuyor; toplamda 20 araç ve 55 personel sahada görev yapıyor.

Yangının kontrol altına alınması için müdahaleler aralıksız devam ediyor ve gelişmeler Valilik koordinesinde yakından takip ediliyor.

MALATYA'NIN PÜTÜRGE İLÇESİNDE ÇIKAN ARAZİ YANGININA, 20 ARAÇ VE 55 PERSONELLE MÜDAHALE...

MALATYA'NIN PÜTÜRGE İLÇESİNDE ÇIKAN ARAZİ YANGININA, 20 ARAÇ VE 55 PERSONELLE MÜDAHALE EDİLİYOR.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.