Ev Yapımı Yalancı Profiterol Tarifi
Ev yapımı yalancı profiterol, klasik profiterolün zahmetli sürecini basitleştiren, kedi dili bisküvi, muhallebi ve çikolata sosu kullanarak hazırlayabileceğiniz nefis bir tatlıdır. Bu tarif, misafirlerinizi şaşırtacak ve damaklarında unutulmaz izler bırakacak.
Yalancı Profiterol için malzemeler
Yalancı Profiterol için:
- 15 adet kedi dili bisküvi
- 1 litre süt
- 1 yumurta sarısı
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 poşet krem şanti
Yalancı Profiterol Çikolata sosu için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 paket toz çikolata sosu
Yalancı Profiterol Yapılışı
Muhallebi için, nişasta, un, toz şeker ve yumurta sarısını bir tencereye alın. Yavaşça süt ekleyerek çırpıcı ile karıştırın ve orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Çikolata sosunu hazırlamak için, toz çikolata sosunu ve sütü başka bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak kaynatın ve hazır olduğunda ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan muhallebiye krem şanti ve bir miktar süt ekleyin. Mikser ile çırpın ve pürüzsüz bir kıvam elde edin. Kedi dili bisküvilerini dörde bölün ve muhallebiye ekleyin. Spatula ile nazikçe karıştırın.
Yalancı profiterol karışımınızı borcam, kavanoz veya kuplara paylaştırın. Üzerine çikolata sosunu dökün ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Servise hazır olan yalancı profiterollerinizi afiyetle sunabilirsiniz.