Kaza ayrıntıları
Polonya'nın Bialosliwie köyü yakınlarında iki yolcu treni çarpıştı. Polregio'ya ait Pila-Bydgoszcz seferini yapan bir tren ile Polonya Devlet Demiryolları (PKP) bünyesindeki Varşova-Bialogard seferini gerçekleştiren şehirlerarası trenin karıştığı kazada 2 kişi yaralandı.
Yetkililer, kazada her iki trende toplam yaklaşık 200 yolcu bulunduğunu bildirdi. Olay yerine çok sayıda acil durum ekibi sevk edildi ve yolculara olay yerinde ilk müdahale yapıldı.
PKP Intercity'nin değerlendirmesi
PKP Intercity sözcüsü Michal Wrzosek, kendisine ulaşan ilk fotoğraf ve bilgilere göre trenlerin kafa kafaya çarpışmadığını aktardı. Wrzosek, "Trenler büyük ihtimalle makas bölgesindeki bir geçiş sırasında çarpıştı. Polregio treni PKP Intercity treninin son vagonuna temas etmiş gibi görünüyor" ifadelerini kullandı. Sözcü, şehirlerarası yolcu treninin son vagonunun ve diğer trenin bazı vagonlarının raydan çıktığını söyledi.
Soruşturma ve seferler
Yetkililer, teknik ekiplerin olay yerindeki çalışmalarının sürdüğünü ve kazanın nedeninin bir komisyon tarafından inceleneceğini açıkladı. Pila-Bydgoszcz hattında tren trafiği geçici olarak durduruldu; kazada altyapı hasarı olup olmadığının netleştirilmesinin ardından seferlerin yeniden başlatılacağı bildirildi.
Polonya’nın Bialosliwie köyü yakınlarında iki yolcu treninin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı, bölgedeki tren seferleri geçici olarak askıya alındı.