Ünsal Hayal'ın Cizre Ziyareti
Polis Özel Harekat Başkanı Ünsal Hayal, 1994'te gazi olduğu Şırnak'ın Cizre ilçesini, görevi kapsamında gerçekleştirdiği ziyaret sırasında gezdi. Ziyaret, Hayal için hem mesleki bir sorumluluk hem de kişisel bir dönüş niteliği taşıdı.
Hayal, ziyaretinde Şırnak İl Emniyet Müdürü Volkan Sazak ile birlikte ilçede incelemelerde bulundu. Sokaklardaki değişime dikkat çeken heyet, geçmişte çatışmanın yaşandığı noktalarda yapılan çalışmaları ve bölgedeki mevcut durumu yerinde gördü.
Karşılaşma ve Anıların Paylaşımı
Gezinti sırasında bir Cizreli vatandaşla karşılaşan Hayal, o dönemdeki göreviyle bağlantılı olarak tanındı. Vatandaş, o zamanlar başkomiser olan Hayal'i hatırlayarak, çatışmanın yaşandığı noktayı gösterdi. Bu karşılaşma, geçmişle bugün arasındaki bağa işaret eden duygusal bir an olarak kayda geçti.
Ziyaret, değişen şehir dokusu ve güvenlik çalışmalarının yerel halk üzerindeki etkileri açısından da gözlemlere olanak sağladı. Hayal ve beraberindeki heyetin ziyaretinde, hem geçmişte yaşananların hatırlanması hem de güncel duruma dair gözlemler ön plana çıktı.
Önemli noktalar: Ziyaretin merkezi Cizre ilçesi, Hayal'in 1994'te gazi olduğu yer olarak vurgulandı; ziyaret sırasında İl Emniyet Müdürü Volkan Sazak hazır bulundu ve bir vatandaş çatışmanın yaşandığı noktayı gösterdi.
POLİS ÖZEL HAREKAT BAŞKANI ÜNSAL HAYAL, 1994’TE GAZİ OLDUĞU ŞIRNAK'IN CİZRE İLÇESİNİ GEZDİ.