Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

PlayStation artık parolalı oturum açmayı destekliyor!

PlayStation’ın parolalı oturumu desteklemesini açıklamasının ardından parola kullanmak yerine akıllı telefon veya bilgisayarla oturum açılabileceği öğrenildi.

Yayın Tarihi: 22.02.2024 14:35
Güncelleme Tarihi: 22.02.2024 14:35

PlayStation artık parolalı oturum açmayı destekliyor!

Kullanıcılar, artık PlayStation hesabınıza her giriş yaptığında şifresini yazmak zorunda kalmayacak. Sony Interactive Entertainment, (SIE) PlayStation hesapları için passkey desteğini başlattı. Bu gelişme, mobil cihazınız veya bilgisayarınız aracılığıyla oturum açabileceğiniz ve oturum açmak için ekran kilidi açma yöntemini kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Örneğin, kullanıcılar telefonunun kilidini açmak için bir PIN, parmak izi veya yüz tanıma sistemi kullanıyorsa, PlayStation hesabına da bu şekilde girebilecek.

Şirket, güncelleme için hazırladığı resmi sayfada, hesap güvenlik açığını azaltmak gibi parola kullanmanın faydalarına değindi. SIE, geçiş anahtarlarının yanlışlıkla ya da bilerek tekrar kullanılamayacağını ya da başkalarına verilemeyeceğini ve bunun onları kimlik avı ve veri ihlallerine karşı dirençli hale getireceğini açıkladı.

playstation

GEÇİŞ ANAHTARI OLUŞTURMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR?

Bu kapsamda, bir geçiş anahtarı oluşturmak için Hesap Yönetimi altındaki Güvenlik bölümüne erişmek yeterli olacak. Burada, seçeneği etkinleştirebilir ve ekrandaki talimatları izleyerek bir geçiş anahtarı oluşturabilirsiniz.

Şirket, bazı donanım güvenlik anahtarlarının sorunlara neden olabileceği ve bunun yerine mobil cihazlarda senkronize edilmiş geçiş anahtarları kullanmanın daha iyi olabileceği konusunda uyarıyor. Ayrıca, Android'de mobil PIN kodlarının geçiş anahtarı olarak kullanılmasına karşı dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor ve geçiş anahtarı sağlayıcısı olarak iCloud Keychain, Google Password Manager, 1Password ve Dashlane'i öneriyor. Seçeneği ayarladıktan sonra, PlayStation 5 veya PlayStation 4 konsolunda oturum açmanız gerektiğinde geçiş anahtarınızı kullanmanız istenecek. Parola ile oturum açmaya geri dönmek isterseniz bu seçeneği istediğiniz zaman devre dışı bırakabilirsiniz.