PETLAS 2026 Türkiye Off-Road Şampiyonası'nın İlk Ayağı Trabzon Finaliyle Sona Erdi
Karadeniz sahilinde düzenlenen PETLAS 2026 Türkiye Off-Road Şampiyonası'nın ilk ayağı, final etabının Akçaabat Yaylacık Sahili'ndeki seyirci bölümüyle devam ederek tamamlandı. Organizasyon; Trabzon Valiliği koordinasyonunda yürütüldü ve Büyükşehir Belediyesi, Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Belediyesi ile İl Jandarma ve Emniyet Müdürlükleri, İl Sağlık Müdürlüğü, İl AFAD Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin iş birliğiyle gerçekleştirildi.
Şampiyonanın ilk ayağına 9 farklı ilden toplam 22 araç ve 44 sporcu (pilot ve yardımcı pilot) katıldı. Final etabı, deniz kenarında oluşturulan zorlu pistte, hız, dayanıklılık ve pilotaj becerisinin ön plana çıktığı kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Seyirci etabının sahil hattında yapılması, etkinliğe hem görsellik hem de farklı bir teknik zorluk boyutu kattı.
Melis Aksöz: "Turnuvanın tek kadın takımıyız"
Pilot Melis Aksöz, yarış öncesinde şu değerlendirmeyi yaptı: "İstanbul’dan Türkiye Off-Road Şampiyonası’nın birinci ayağı için geldik. Hafta sonu bizim için biraz zorlu başladı açıkçası. Sebebi ise tamamen hava şartları. Hava şartlarından ötürü çok zorlandık ama off-road’un doğasında olan bir şey, biz de ayak uydurduk. Aracımın performansından memnunum. Organizasyon genel olarak çok güzel. Tüm direktörler gayet ilgili. Kendilerine de ayrıca teşekkür ederim. off-road’un Trabzon halkının hoşuna gittiğini düşünüyorum. Şu an için hedefimiz belli değil, çünkü dün bir etabı bitirememiştik, bu yüzden puanlamada istediğimiz noktalarda değiliz ama gönlümüz her zaman kendi klasmanımızda birinci olabilmek. Herkes gibi biz de o şekilde yola çıkıyoruz. Biz yarışmanın tek kadın ekibiyiz. Aynı zamanda ben Kız Gibi Off-road Derneği’nin başkanıyım. Kadınların bu sporda daha fazla yer edinmesi gerektiğini düşünüyorum. Gerçekten zorlu bir platformdayız. Otomobil sporları erkek egemenliğin olduğu bir yer ama biz burada olduğumuz için çok mutluyuz"
Gülten Toprak: "Hedefimiz kendi klasmanımızda birinci olmak"
Yardımcı pilot Gülten Toprak, takım hedeflerini şöyle özetledi: "Biz iki kadın yarışıyoruz. Ben yardımcı pilot olarak destek oluyorum. Dün mekanik arızalardan ötürü bizim için biraz zorlu geçti. Ama aracımız sağlam, biz sağlamız, önemli olan da bu. Hedefimiz kendi klasmanımızda birinci olmak, genel klasmanda ise ikinci ya da üçüncülük çok iyi olur. Bir kadın olarak bu derecelerin bizim için iyi olacağını düşünüyorum"
Erdinç Türkmen ve Suavi Erdin: "Kendi evimizde birincilik hedefi"
Trabzonlu pilot Erdinç Türkmen, yarış öncesinde ev sahibi olmanın sorumluluğunu ve hedefini vurguladı: "Yarışlara Trabzon’dan katılıyoruz. Dünkü yarış biraz zorlu geçti bizim için, her şeyi gördük diyebiliriz. Güzel bir derece ile bugüne başlıyoruz. Hava da bugün güzel, umarım yağmur yağmaz. Tabii ki adı üstünde off-road fakat seyirci de bizim için önemli. Kazasız belasız güzel bir yarış diliyorum herkese. Şehir dışından gelen diğer takımlara da başarılar diliyorum. Kendi evimizdeyiz, bu yüzden hedefimiz tabii ki birincilik"
Yardımcı pilot Suavi Erdin ise takımın kararlılığını ve tecrübeyi öne çıkardı: "Kendi evimizdeyiz. Elimizden geldiğince iyi sonuç almaya çalışacağız. Bugün inşallah kazasız belasız günü bitireceğiz diye umuyorum. Sonunda kupaya uzanmak istiyoruz. Bu hafta sonu dört mevsimi yaşadık diyebiliriz. Umarım bugün hava iyi olursa tüm takımlar için biraz daha iyi geçebilir. Burada taraftarımız da fazla kendi evimizde olduğumuz için. Trabzonluları mahcup etmemeye çalışıyoruz. Elimizden geldiğince gazlayacağız. Aracımızdan çok memnunuz. 2024 yılında bu organizasyonun şampiyonu olmuştuk. Bu iş bizim işimiz. Bu yüzden de kendimize güvenimiz tam"
Etapların tamamlanmasının ardından organizasyon, saat 18.00'de düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek. Yarış, bölge için sportif turizm ve motorsporları ilgisini artırıcı bir etkinlik olarak değerlendirildi.
TRABZON'DA DÜZENLENEN PETLAS 2026 TÜRKİYE OFF-ROAD ŞAMPİYONASI'NIN İLK AYAĞI, FİNAL ETABIYLA DEVAM ETTİ.