Pervari'den Paris'e uzanan bir ömür: Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'nın anıları

Yeşilyurt Belediyesi ve Kent Konseyi'nin 'Bir Değer, Bir Ömür' söyleşisinde Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Pervari'den Paris'e uzanan yaşamını ve ilim serüvenini anlattı.

Yayın Tarihi: 31.10.2026 13:31
Güncelleme Tarihi: 31.10.2026 13:31

Pervari'den Paris'e uzanan bir ömür: Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'nın anıları

Pervari'den Paris'e uzanan bir ömür: Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'nın anıları

Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent Konseyi iş birliğiyle düzenlenen Bir Değer, Bir Ömür projesi, topluma katkı sunmuş isimleri vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. "Her Ömür Bir Hikâye, Her Değer Bir Miras" teması çerçevesinde gerçekleşen programın bu kez konuğu ilim ve düşünce dünyasının tanınmış isimlerinden Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma oldu.

Söyleşinin içeriği:

Programda "Pervari’den Paris’e: Hayatım, Hatıralarım" başlıklı söyleşiyle sahneye çıkan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, çocukluk yıllarından başlayan anlatısını eğitim hayatı, akademik çalışmaları ve yurt dışı deneyimleri ekseninde sürdürdü. Katılımcılara, meslek yaşamında karşılaştığı zorlukları, unutulmaz anılarını ve yıllar içinde edindiği tecrübeleri samimi bir dille aktardı.

Sırma'nın paylaşımları, dinleyicilere hem bireysel bir yaşam öyküsü sundu hem de ilim, eğitim ve kültür alanlarındaki bakış açılarını güçlendirdi. Söyleşi boyunca katılımcıların yoğun ilgisi göze çarptı; soru-cevap bölümlerinde de derinlemesine değerlendirmelere yer verildi.

Projenin amacı ve kapanış:

Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Ercan, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'yı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Bir Değer, Bir Ömür" projesinin topluma değer katmış şahsiyetlerin bilgi ve tecrübelerinin gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Programa katılan konuşmacıya katkılarından dolayı teşekkür mahiyetinde bir plaket takdim edildi. Etkinlik, katılımcılara tarihi ve kültürel zenginlik taşıyan bir bakış açısı kazandırırken, proje ekibinin benzer etkinlikleri sürdürme taahhüdüyle sona erdi.

BİR DEĞER, BİR ÖMÜR PROJESİNİN KONUĞU PROF. DR. İHSAN SÜREYYA SIRMA OLDU

BİR DEĞER, BİR ÖMÜR PROJESİNİN KONUĞU PROF. DR. İHSAN SÜREYYA SIRMA OLDU

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!