Pertek'te yakıtı biten gezi feribotu iskeleye yanaştırılarak tahliye edildi

Keban Baraj Gölü'nde yakıtı biten Pertek Belediyesi'ne ait feribot sürüklendi; başka feribot iskeleye çekip araç ve yolcuları tahliye etti.

Yayın Tarihi: 29.07.2026 14:15
Güncelleme Tarihi: 29.07.2026 14:20

Pertek'te yakıtı biten gezi feribotu iskeleye yanaştırılarak tahliye edildi

Pertek'te feribot sürüklendi:

Keban Baraj Gölü üzerinde gezi yapmakta olan Pertek Belediyesi'ne ait gezi feribotunun yakıtı bitince iskeleye manevra yapamaması sonucu kıyıya tam yanaşamaması yaşandı. Feribot, ilerleme gücünü kaybettiği için rüzgârın etkisiyle bir süre sürüklendi ve teknede bulunan yolcular kısa süreli panik yaşadı.

Müdahale ve tahliye:

Olayın ardından ekipler hızla harekete geçti; başka bir feribot devreye alındı ve sürüklenen gemi güvenli şekilde Elazığ tarafındaki iskeleye yanaştırıldı. Yapılan çalışmanın tamamlanmasının ardından araçlar ve yolcular iskeleye alınarak tahliye edildi.

Gözlemler ve değerlendirme:

Gelişme, yakıt ikmali ve manevra kabiliyetinin kaybının rüzgârla birleşmesi halinde sürüklenme riskini artırdığını gösterdi. Olay sırasında panik yaşansa da hızlı müdahale sayesinde daha ağır bir sonuç oluşmadan yolcuların ve araçların tahliyesi sağlandı. Yetkililer benzer durumlara karşı ekip koordinasyonu ve yakıt takip prosedürlerinin önemine dikkat çekti.

PERTEK BELEDİYESİ'NE AİT GEZİ FERİBOTU, YAKITININ BİTMESİ NEDENİYLE İSKELEYE YANAŞAMADI

PERTEK BELEDİYESİ'NE AİT GEZİ FERİBOTU, YAKITININ BİTMESİ NEDENİYLE İSKELEYE YANAŞAMADI

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.